Mersin'de depremde hayatını kaybeden Beyza Bal'ın adı kütüphanede yaşayacak

Mersin'in Silifke ilçesinde 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Beyza Bal anısına kütüphane kuruldu. Göksu İlkokulu'nda hayata geçirilen proje törenle hizmete girdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2025 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2025 11:41

Mersin ili Silifke ilçesinde eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi eklendi. İlçede faaliyet gösteren Göksu İlkokulu bünyesinde, öğrencilerin bilgiye erişimini kolaylaştırmak ve okuma alışkanlığını desteklemek amacıyla yeni bir kütüphane alanı oluşturuldu.

DEPREMİN ACI HATIRASI

Hayata geçirilen projeye, Türkiye'yi yasa boğan ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat depremi sırasında yaşamını yitiren diş hekimliği fakültesi öğrencisi Beyza Bal'ın ismi verildi. Kütüphanenin kurulum süreci, öğretmen Fatma Zehra Bal'ın girişimleri ve yerel sivil toplum kuruluşlarından Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın iş birliği ile tamamlandı.

Kütüphane açılışı dolayısıyla okul binasında resmi bir tören düzenlendi. Programa Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda veli katılım sağladı. Tören akışında, projenin tamamlanmasındaki katkılarından dolayı vakıf temsilcisi Mustafa Eyce'ye Kaymakam Aslaner tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

EĞİTİME KALICI ESER

Hizmete giren Beyza Bal Kütüphanesi'nin, okulun fiziki imkanlarını iyileştirerek öğrencilere zengin bir kaynak merkezi sunması amaçlanıyor. Açılışta yapılan değerlendirmelerde, oluşturulan bu alanın ilçedeki eğitim kalitesine katkı sunacağı ve uzun yıllar boyunca öğrencilere hizmet vereceği ifade edildi.