
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2026 yılı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın tarihinde değişikliğe gidilebileceğini duyurdu. Mevcut takvime göre 14 Haziran 2026 Pazar günü gerçekleştirilmesi beklenen sınavın, aynı gün oynanacak milli maç nedeniyle öne alınması gündemde. Bakan Tekin, öğrencilerin ve ailelerin sınav heyecanı ile milli maç coşkusunu aynı anda yaşayacak olmasını dikkate alarak takvim üzerinde çalıştıklarını belirtti.
BAKAN TEKİN: "LGS'Yİ CUMARTESİ GÜNÜ YAPMAK ÜZERE ÇALIŞIYORUZ"Sınav programına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yusuf Tekin, spor ve eğitim takvimindeki bu rastlantının değerlendirildiğini ifade etti. Tekin konuya dair şu bilgileri paylaştı: "LGS'yi yapacağımız gün sabah Milli Takımımızın grup maçı var. LGS'yi pazar günü değil cumartesi günü yapmak üzere bir çalışma içerisindeyiz." Bu açıklama, 14 Haziran Pazar günü yapılması öngörülen sınavın 13 Haziran Cumartesi gününe çekilebileceği şeklinde değerlendirildi.
MİLLİ TAKIMIN DÜNYA KUPASI MÜCADELESİ TAKVİMİ BELİRLEDİEğitim takvimindeki bu olası değişikliğin temel nedeni A Milli Futbol Takımı'nın başarısı oldu. Kosova karşısında galibiyet elde ederek Dünya Kupası vizesi alan ay-yıldızlı ekip, turnuvadaki ilk grup maçına çıkmaya hazırlanıyor. Türkiye, 14 Haziran tarihinde Avustralya ile karşı karşıya gelecek. Milli maçın sınav sabahına denk gelmesi, sınavın huzurlu bir ortamda yapılması ve öğrencilerin odaklanması açısından MEB tarafından kritik bir eşik olarak görülüyor.