
Bilecik 3. Asliye Mahkemesi, 8 Ağustos 2025 tarihli kararıyla, mali zorluk yaşayan Erşan Et ve Et Mamülleri Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi hakkında 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.
Mahkeme ayrıca, şirketin finansal durumunu incelemek ve konkordato sürecini denetlemek üzere üç kişilik bir konkordato komiser heyeti görevlendirdi. Heyette Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Belkıs Öztürk, İcra İflas Hukukunda Uzman Şevki Yetiker ve Yeminli Mali Müşavir-Bağımsız Denetçi Efsal Uzun yer aldı.
NİHAİ KARAR KASIM AYINDA: YA DEVAM YA İFLASŞirketin geleceği, önümüzdeki üç aylık süreçte belli olacak. Komiser heyeti, Erşan Et'in mali tablolarını ve borçlarını ödeme kapasitesini değerlendirerek mahkemeye bir rapor sunacak. Bu rapor doğrultusunda, Kasım ayında yapılacak duruşmada mahkeme nihai kararını verecek.
Gerekli görülmesi halinde, şirkete tanınan geçici mühlet süresi bir yıla kadar uzatılabilecek. Ancak şirketin ekonomik taahhütlerini yerine getiremeyeceğine kanaat getirilirse, mahkeme Erşan Et’in iflasına da hükmedebilecek.