Bakan Şimşek: “Enflasyon beklentileri tüm kesimlerde geriledi”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerindeki düşüşe dikkat çekerek, “Uyguladığımız program etkili ve kararlı adımlarla hedefine ilerliyor” dedi. Şimşek ayrıca, jeopolitik gerginliklerin azalmasıyla petrol fiyatlarının da gerilediğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2025 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2025 12:15

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, ekonomi programının sonuçlarına ve enflasyon beklentilerine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Şimşek, beklentilerdeki iyileşmenin programın başarısını teyit ettiğini vurguladı.

Bakan Şimşek X paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

HANEHALKI VE REEL SEKTÖRDE BEKLENTİLER GERİLEDİ

Haziranda enflasyon beklentileri tüm kesimlerde geriledi.

Hanehalkının 12 ay sonrası enflasyon beklentisi bir önceki aya göre 7 puan, geçen yılın aynı dönemine göre 19 puan azaldı. Reel sektör ve piyasa katılımcılarının enflasyon beklentilerinde de düşüş devam etti.

6 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİ: "ENFLASYON ATALETİNİN KIRILMASI İÇİN ÖNEMLİ"

Hanehalkı ile piyasa beklentileri arasındaki farkın yaklaşık 6 yılın en düşük seviyesine inmesi, enflasyon ataletinin kırılması açısından önemli bir gelişmedir.

Beklentilerdeki bu iyileşme uyguladığımız programın etkili ve kararlı adımlarla hedefine doğru ilerlediğini gösteriyor.

"JEOPOLİTİK GERİLİM AZALDI, FİNANSAL KOŞULLAR İYİLEŞECEK"

Jeopolitik gerginliklerin azalmasıyla petrol fiyatları geriliyor. Enflasyondaki düşüşün devam etmesiyle yurtiçi finansal koşullar reel sektör için daha destekleyici hale gelecektir.

​​​​​​​