
Sermaye piyasalarındaki hareketlilik yeni bir şirketle sürüyor. Best Brands Grup’un merakla beklenen halka arz süreci ve takvimi netleşti. Borsa İstanbul’da işlem görmeye hazırlanan şirket, şubat ayının ilk haftasında yatırımcıların karşısına çıkacak.
54,58 MİLYON PAY SATIŞA SUNULACAKŞirketten yapılan açıklamaya göre talep toplama işlemi 5-6 Şubat tarihlerinde, iki iş günü boyunca gerçekleştirilecek. Halka arz kapsamında toplam 54.578.570 adet payın satışı planlanıyor. Yatırımcılar için pay başına halka arz fiyatı ise 14,70 TL olarak belirlendi.
HALKA ARZ GELİRİ BÜYÜME İÇİN KULLANILACAKTalep toplama sürecinin tamamlanmasının ardından Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak olan Best Brands Grup, halka arzdan elde edeceği gelirin kullanım alanlarını da belirledi. Şirket, sermaye piyasalarından sağlayacağı kaynağı şu alanlarda değerlendirmeyi öngörüyor:
Şirketin büyüme stratejilerinin finansmanı,
Operasyonel kapasitenin güçlendirilmesi,
Finansal yapının desteklenmesi.
Bu hamleyle birlikte kurumsal yapısını güçlendirmeyi ve yatırımcı tabanını genişletmeyi hedefleyen Best Brands Grup, yatırımcılara sektördeki gelişmeleri yakından takip etme ve şirketin büyümesine ortak olma fırsatı sunuyor.