Engebeli ve atıl araziler ekonomiye kazandırılıyor

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında engebeli ve atıl araziler yeniden üretime açılıyor. Bu kapsamda çiftçilere hibeli olarak dağıtılan 114 bini aşkın sertifikalı zeytin fidanı, hem kırsal kalkınmaya hem de ekonomiye uzun vadeli katkı sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2025 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2025 10:57

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında, Osmaniye’de yıllardır değerlendirilemeyen engebeli ve atıl durumdaki araziler yeniden tarımsal üretime kazandırılıyor. Bu doğrultuda, Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere hibeli sertifikalı zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Osmaniye Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Kolabaş, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yusuf Ertuğ Tufan, MHP İl Başkan Yardımcısı Asım Güntürkün ile birlik ve oda başkanları, kurum yöneticileri ve çok sayıda çiftçinin katılımıyla düzenlenen törende fidanlar üreticiye teslim edildi.

Osmaniye’de zeytin üretiminin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların hızla devam ettiği belirtilirken, bölgede dağıtımı yapılan 61 bin 106 adet sertifikalı zeytin fidanı ile birlikte sadece 2025 yılı içerisinde çiftçilere ulaştırılan fidan sayısı 114 bin 456’ya ulaştı.

Osmaniye İl Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, “İlimizin engebeli ve atıl durumdaki arazilerinin üretime kazandırılması en büyük hedeflerimizden biri. Zeytin, hem uzun vadeli ekonomik değer sunan hem de toprak yapısını iyileştiren stratejik bir ürün. TAKE projesi sayesinde çiftçimizin yükünü hafifletiyor, üretimi destekliyor ve tarımsal katma değeri artırıyoruz. Dağıttığımız her fidanın bereketle büyümesini diliyor, üreticilerimize hayırlı ve bol kazançlar temenni ediyorum” dedi.