
Zeytin ve zeytinyağı üretiminde önemli bir yere sahip olan Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Altınkaya Mahallesi’nde zeytin hasadı tamamlandı. Sezonun son günlerinde yapılan toplama çalışmalarının ardından üreticiler, bu yıl verimin beklenen seviyede olmadığını ifade etti.
Üreticiler, zeytinyağı fiyatlarının düşük seyretmesi ve artan işçilik maliyetlerinin kendilerini zorladığını belirterek, hasadın önceki yıllara göre daha sönük geçtiğini dile getirdi.
Mahallede zeytin üreticiliği yapan bir üretici, “Altınözü genelinde olduğu gibi Altınkaya’da da bereketi az bir sezonu geride bıraktık. Zeytinyağı üretimimizin de bu nedenle düşük olması, bizleri üzdü. Ancak gelecek yıldan umutluyuz ve şimdiden hazırlıklara başladık” dedi.
Bölgede zeytin ve zeytinyağı sektörünün gelişmesi adına yapılan çalışmalara değinen üreticiler, Altınözü Kaymakamı Efecan Şahin ve Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’nın desteklerinden dolayı teşekkür etti. Üreticiler, ürün kalitesini artırmak ve daha verimli bir sezon için gerekli adımların atıldığını dile getirdi.
Altınkaya’da son zeytinlerin sepetlere girmesiyle birlikte sezon kapanırken, çiftçiler ilçenin markalaşan zeytinyağının Türkiye’de daha fazla tanınmasını hedeflediklerini kaydetti.