
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından başlatılan 500 bin sosyal konut projesinde başvuru süreci devam ediyor. Vatandaşlar müracaatlarını e-Devlet Kapısı üzerinden yaparken, başvuru ücretinin nereye yatırılacağı merak konusu oldu.
ÖDEME İÇİN SMS İLE IBAN GÖNDERİLİYORe-Devlet üzerinden "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı" hizmetleri altındaki "Konut / İşyeri Başvuru" ekranından müracaatını tamamlayan vatandaşların, ödeme için banka şubesine gitmesine gerek bulunmuyor. Başvuru onaylandıktan sonra, ilgili banka tarafından başvuru sahibine bir SMS gönderiliyor.
Bu SMS'te, başvuru sahibi adına açılmış özel bir IBAN numarası yer alıyor. Başvuru ücreti, bu hesaba EFT, havale veya ATM aracılığıyla yatırılabiliyor. Ödemenin, banka tarafından belirtilen süre içinde yapılması kritik önem taşıyor; aksi takdirde başvuru otomatik olarak iptal ediliyor.
ZİRAAT BANKASI ÖDEME SEÇENEKLERİSüreçte yer alan Ziraat Bankası gibi bankaların ATM'leri üzerinden de ödeme yapılabiliyor. Vatandaşlar, ATM'lerde "Ödemeler" > "Kamu/Kurum Ödemeleri" > "TOKİ" menüsünü seçip T.C. kimlik numaralarını girerek işlemi tamamlayabiliyor. Mobil bankacılık kullanıcıları ise SMS ile gelen IBAN'a doğrudan EFT yapabiliyor.
ŞEHİT AİLELERİ VE MALULLER SADECE ŞUBEDEN BAŞVURACAKe-Devlet kanalı, "Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri" kategorisi için geçerli değil. Bu kategoriden başvuru yapacak olanlar, başvuru bedeli ödemeksizin işlemlerini yalnızca ilgili banka şubelerinden yapmak zorundalar.
ÖDEMEYİ GERİ ÇEKENİN BAŞVURUSU İPTAL OLACAKYetkililer, e-Devlet üzerinden başvuran Gazi, Engelli, Emekli gibi diğer özel kategorideki vatandaşların, sözleşme imzalama aşamasında bu durumlarını kanıtlayan resmi belgeleri ibraz etmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, başvuru bedelini yatırdıktan sonra bankadan geri çeken veya iade alan kişilerin başvurularının da geçersiz sayılacağı konusunda uyarıda bulunuldu.