
Adana Balkan Türkleri Derneği Başkanı Sağıroğlu, Hıdırellez’in kültürel önemine dikkat çekerek, “Hıdırellez, Anadolu’dan Balkanlar’a, Orta Doğu’dan Orta Asya’ya uzanan geniş bir coğrafyada yüzyıllardır yaşatılan, baharın gelişiyle birlikte umut, bereket ve birlik duygularını simgeleyen ortak bir kültürel mirastır. Bu kadim geleneği yaşatarak gelecek nesillere aktarmayı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Dernek olarak bu yıl da Geleneksel Hıdırellez ve Balkan Şöleni düzenleyeceklerini dile getiren Başkan Aziz Sağırıoğlu, etkinliğin 10 Mayıs 2026 Pazar günü saat 10.30’da Yavuzlar Mahallesi Yüreğir Millet Bahçesi Ters Ev bitişiğinde başlayacağını söyledi.
Sağıroğlu, “Etkinlikte saat 14.30’da protokol konuşmaları yapılacak, ardından Balkan-Rumeli müziğinin sevilen sanatçılarından Faruk Yılmaz sahne alacak. Şölen kapsamında katılımcılara Türkistan pilavı ikram edilecek ve ayrıca etkinlik alanında mangal yakmak serbest olacak” diye konuştu.
Sağıroğlu, etkinliğin yalnızca bir kutlama değil, aynı zamanda kültürel dayanışmayı güçlendiren önemli bir buluşma olduğunu belirterek, “Tüm halkımızı bu coşkuya ortak olmaya davet ediyoruz” dedi.