Adana Barosu’nun yeni neferleri

Avukatlık stajını bitiren Gökçe Çetin, Agah Öztürk, Çağla Yavaş ve Uğur Aşık adana Barosu’nda düzenlenen yemin töreninde ruhsat, aldı, cübbe giydi.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2015 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2015 16:34
ilkhaber-gazetesi.com

Adana Barosu’nun yeni neferleri

 

 

ADANA(İLKHABER) - Avukatlık stajını bitiren Gökçe Çetin, Agah Öztürk, Çağla Yavaş ve Uğur Aşık adana Barosu’nda düzenlenen yemin töreninde ruhsat, aldı, cübbe giydi.

Ailelerin de ilgi gösterdiği törende ruhsatları Baro Genel Sekreteri Av. Merdan Özberk tarafından verilirken, cübbelerini yanlarında staj yaptığı Av. Nizar Savaş, Av. Ayşegül Suluoğlu, Av. Ruken Çelik ve Av. Merdan Özberk tarafından giydirildi.

Baro Genel Sekreteri Av. Merdan Özberk, törende yaptığı konuşmada, bambu ağacının yetişirken 5-6 yıl kök saldığını örnek göstererek, sabırla ve emekle çalışmanın başarıyı getireceğini belirtti. Av. Özberk, avukatlık mesleğinin kural ve ilkelerine uygun davranılması halinde insanın 'vezir' aksi tutum sergilenmesi halinde 'rezil' olunabileceğini ifade etti. 

YARBAY ALKAN'A SAHİP ÇIKTI

Osmaniye'de, şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde yaptığı konuşma nedeniyle ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan'ın sosyal medyada linç edilmesine de tepki gösteren Av. Özberk, "Yüreği yangın yerine dönmüş, kardeş acısını dibine kadar yaşayan bir insanın duygularını dışa vurması kadar doğal bir durum yoktur. Kendisine yapılan çeşitli yaftalamaları kınıyoruz. Herkes düşüncesini ifade etmekte özgürdür. İki yurttaşımızın da Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmasını kabul etmiyoruz. Kimse düşüncesinden dolayı suçlu olarak cezalandırılmamalı." dedi.