Adana Diş Hekimleri Odası 40. yılını kutladı

Adana Diş Hekimleri Odası (ADO), kuruluşunun 40. yıl dönümünü düzenlenen etkinliklerle kutladı. Programda mesleki dayanışma, toplum ağız ve diş sağlığının önemi ile diş hekimlerinin yaşadığı sorunlar ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2026 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2026 09:28

Adana Diş Hekimleri Odası (ADO), kuruluşunun 40. yıl dönümünü düzenlenen törenle kutladı. Programa Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Dt. Fatih Güler, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Oğuz Yoldaş, akademisyenler, Osmaniye Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Dt. Murat Karaduman ve yönetim kurulu üyeleri, ADO kurucuları ile çok sayıda diş hekimi katıldı.

Törende konuşan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Dt. Hasan Boğa, odanın 40 yıllık süreçte mesleğin gelişimine önemli katkılar sunduğunu belirterek, etik değerler ve bilimsel yaklaşımın her zaman rehberleri olduğunu söyledi.

“40 YILLIK EMEK GÜÇLÜ BİR MİRASA DÖNÜŞTÜ”

ADO Başkanı Dr. Dt. Hasan Boğa, geçmişten bugüne diş hekimlerinin haklarını koruma, toplumun ağız ve diş sağlığını yükseltme ve mesleki dayanışmayı güçlendirme adına önemli çalışmalara imza attıklarına dikkat çekerek, “Geçmişten bugüne mesleğimizin gelişimine öncülük eden, etik değerleri ve bilimsel yaklaşımı rehber edinen odamız; diş hekimlerinin haklarını koruma, toplum ağız ve diş sağlığını yükseltme ve mesleki dayanışmayı güçlendirme yolunda önemli başarılara imza atmıştır. 40 yıllık bu köklü geçmiş, emek, özveri ve kararlılıkla şekillenmiş; geleceğe umutla bakmamızı sağlayan güçlü bir miras bırakmıştır. Bizler bu mirası bizden sonraki nesillere layıkıyla bırakma amacındayız. Bu anlamlı yıldönümünde, odamızın kurucularına, geçmiş dönem başkanlarımıza, yöneticilerimize ve tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sağlık ve başarıyla geçecek nice 40 yıllar diliyorum” şeklinde konuştu.

“MESLEKTAŞLARIMIZLA DAYANIŞMAYI DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Türk Diş Hekimleri Birliği’ninde 1986 yılında kurulduğunu belirten TDB Genel Başkanı Dt. Fatih Güler şunları söyledi: “TDB ve Adana Diş Hekimleri Odamızın 40. Kuruluş yıldönümünü kutlamak hepimizi onurlandırıyor. 40 yılın birikimiyle bugün bir araya gelmenin, dayanışmanın, birlikteliğin, yeniden anıldığı hoş ve güzel bir tören oldu. Buradaki dayanışma genç meslektaşlarımız da odaya aidiyet duygularını tırmandırdı. Şu anda diş hekimliğinin sorunlarının en yüksek olduğu dönemdeyiz. TDB olarak odalarımızla birlikte sorunları çözmek için aşırı gayret sarf ediyoruz. Ama burada en büyük görev tabii ki Sağlık Bakanlığı'na ve devletimize düşüyor.Çözüm önerilerimize karşılık verirlerse her sorunu aşabiliriz. Bizler 40 yıl olduğu gibi bundan sonrada halkımızın ağız ve diş sağlığını korumadaki görevimizi sürdüreceğimiz gibi meslektaşlarımızla olan birlikteliğimizi daha da sağlam hale getireceğiz. Hem TDB’nin hemde Adana Odamızın 40. Yılını içtenlikle kutluyorum.”

40. YIL PASTASI KESİLDİ

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Oğuz Yoldaş ile Osmaniye Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Dt. Murat Karaduman da yaptıkları konuşmalarda Adana Diş Hekimleri Odası’nın 40. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Konuşmaların ardından ADO’nun 40. yıl pastası kesilirken, odanın kurucu diş hekimlerine plaket takdim edilerek emeklerinden dolayı teşekkür edildi.