
Adana Veteriner Hekimleri Odası Genel Sekreteri Caner Alıç, mesleki gelişim ve sektör içi iş birliğini güçlendirmeye yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Alanında uzman isimlerin katkısıyla düzenlenen ve planlanan eğitim çalışmalarına dikkat çeken Alıç, bu süreçlerin hem bilgi birikimini artıracağını hem de meslektaşlar arasındaki dayanışmayı pekiştireceğini vurguladı.
“Mesleki Gelişimi Güçlendireceğiz”
Adana Veteriner Hekimleri Odası adına konuşan Alıç, düzenlenecek eğitimlerin alanında uzman isimlerin katkılarıyla gerçekleştirileceğini belirterek, bu programların hem mesleki bilgi ve becerilerin geliştirilmesine hem de sektörel iş birliğinin artırılmasına önemli katkılar sunacağını ifade etti.
Bu kapsamda 19.04.2026 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Yavuzkan Paksoy tarafından “Atlarda Bakım ve Besleme” ile “Evcil Hayvanlarda Davranış Bozuklukları” konularında, Dr. Öğr. Üyesi Alper Çelenk tarafından ise “Kedi ve Köpeklerde Deri Problemlerinde Numune Alınması ve Histolojik Açıdan Değerlendirilmesi” başlıklı eğitimler gerçekleştirildi.
Öte yandan, 25 Nisan 2026 Dünya Veteriner Hekimler Günü kapsamında 24 Nisan 2026 Cuma günü saat 14.00’te Atatürk Parkı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenleneceği bildirildi. Törene tüm meslektaşlar, paydaşlar ve basın mensupları davet edildi.
“PLANLI VE KAPSAMLI EĞİTİMLER DÜZENLEYECEĞİZ”Caner Alıç açıklamasında, planlı ve kapsamlı şekilde hayata geçirilecek eğitimlere tüm veteriner hekimleri, sektör paydaşlarını ve konuya ilgi duyan herkesi davet ettiklerini yineledi. Önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek eğitimlerin tarih ve içerik bilgilerinin Odanın resmi iletişim kanalları aracılığıyla kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.