Adana’ya yeni ulaşım yatırımı: Ege Bağatur Kavşağı temel atıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafiği rahatlatacak projelerine bir yenisini daha ekledi. Başkan Zeydan Karalar’ın söz verdiği Ege Bağatur Farklı Seviyeli Kavşak Projesi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2025 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2025 12:20

Adana Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımı rahatlatacak projelerine bir yenisini daha ekledi. Başkan Zeydan Karalar’ın seçim sürecinde söz verdiği önemli ulaşım yatırımlarından biri olan Ege Bağatur Farklı Seviyeli Kavşak Projesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Hem alt hem de üst geçidiyle Adana’da örneği bulunmayan kavşak, D-400 karayolu üzerindeki trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacak. Alt ve üst geçit projelerinin tamamlanmasıyla Şakirpaşa’dan İncirlik’e kadar kesintisiz ulaşım sağlanması hedeflenirken, kentin en yoğun akslarından biri olan D-400’de trafik akışı daha güvenli ve konforlu hale gelecek. Temel atma törenine siyasiler, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Adanalı katıldı. Tören, Başkan Zeydan Karalar’ın Silivri’den kaleme aldığı mektubun okunmasıyla başladı.

KARALAR, “VERDİĞİM SÖZLERİN ARKASINDAYIM”

Zeydan Karalar mektubunda şunları dile getirdi: “Değerli kardeşlerim! Bugün D 400 üzerindeki çok seviyeli kavşağın temelini hep birlikte atıyorsunuz. Sizlere söz verdiğim gibi Yüreğir’den Ceyhan’a doğru, Organize Sanayi Bölgesi’ne doğru 4 alt-üst geçit yapacağız. İlkinin temelinin atılmasının sevincini yaşadığımı söylemek istiyorum. Ben nerede olursam olayım kardeşlerime verdiğim sözlerin sonuna kadar arkasında olacağım. 2026 yaz başında inşallah 2. geçide de başlayacağız. Buradayım, iyiyim. Kalbim, aklım hep sizinle. Ne kadar zor koşullarda belediyeyi teslim aldığımı biliyorsunuz. Dikkatli, doğru, dürüst yönetim biçimiyle belediyeyi iş yapabilir hale getirdik. Adana’yı büyük bir köy görüntüsünden çıkarmak için yeni bulvarlar, önceden hiç yapılmayan çok seviyeli kavşaklar yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Şehir Hastanesi önünde hastaları da düşünerek, maliyetinin fazlalığına bakmadan yürüyen merdivenli bir yaya üst geçidi yaptık. Yakında kullanıma açılacak. Başkan Vekilim Sayın Güngör Geçer’le uyum ve koordineli biçimde en iyi hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Çok söyledim, burada bir kez daha tekrarlıyorum. Adana’nın yıllarca gelirinin düşük olmasına rağmen, doğru yönetimle, doğru adımlarla bunu başardık. Hepinizi çok seviyorum. En kısa sürede görüşmek dileğiyle.”

Daha sonra söz alan Güngör Geçer, Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarının seçimden önce verdiği sözleri birer birer yerine getirdiğini hatırlattı.

GEÇER, “KARALAR’IN VERDİĞİ HER SÖZÜN ARKASINDAYIZ”

Güngör Geçer, “Başkan Zeydan Karalar seçim öncesinde ev ev gezerken Cumhuriyet Halk Partisi adına söz verdi. Onun için Başkan Zeydan Karalar’ın verdiği her söze her Cumhuriyet Halk Partili sahip çıkmak zorundadır. Ben de bir Cumhuriyet Halk Partili olarak sonuna kadar sahip çıkacağım. Onun verdiği sözlerden birini bugün gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.Temelini attığımız alt ve üst geçit ile trafik ciddi anlamda rahatlayacak. Adana’nın en büyük problemlerinden biri trafik maalesef. Yine aynı şekilde Öğretmenler Bulvarı’ndaki çalışmayla da D 400’den Öğretmenler Bulvarı’na girdiğinizde, Turgut Özal Bulvarı’na kadar hiçbir ışığa takılmadan gideceksiniz. Bunlar kenti daha yaşanabilir bir hale getirecek. Bizim hemşehrilerimiz en güzel hizmetlere layık. En iyisini yapmak için uğraş veriyoruz” şeklinde konuştu.

ADANA’YA 29 MİLYON EUROLUK DEV YATIRIM

2026 yılı sonunda Yedigöze’den Su Getirme Projesi’ni de tamamlayacaklarını açıklayan Güngör Geçer, 29 milyon euroluk yatırımın son 30 yılda hükümetler tarafından bile Adana’ya yapılmadığını, Zeydan Karalar’ın Adana’ya kazandırdığı çok önemli bir hizmet olduğunu bildirdi. Ege Bağatur Farklı Seviyeli Kavşak’ı en kısa sürede Yüreğir’e kazandıracaklarını belirten Güngör Geçer, “Yüreğir’imize, Adana’mıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi. Konuşmaların ardından Ege Bağatur Farklı Seviyeli Kavşak Projesi’nin temeli atıldı.