
Türkiye’nin önde gelen süpermarket zinciri CarrefourSA, son günlerde satış iddialarıyla gündemde. İddialara göre CarrefourSA, mağaza ve hipermarket ağını A101 ve Anpagross gibi rakiplerine devredecek. Ancak Sabancı Holding’ten gelen açıklama, bu söylentilerin doğru olmadığını net bir şekilde ortaya koydu.
Sabancı Holding, KAP’a yaptığı açıklamada, CarrefourSA hisselerinin elden çıkarılmasına dair herhangi bir somut veya bağlayıcı karar bulunmadığını belirtti. Holding, iştiraklerin uzun vadeli değer yaratma, sermaye verimliliği ve sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda stratejik değerlendirmeler yaptığını ifade etti.
Uzun yıllardır Türkiye’de faaliyet gösteren ve 1200’den fazla mağazası bulunan CarrefourSA, Sabancı Holding’in portföyünde önemli bir konumda yer alıyor. Açıklamada, şirketin faaliyetlerinin bölünmesi veya mağaza bazında satışı ile ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.