
Hasan Can Kaya’nın programında bir seyirciye Hz. İsa üzerinden yaptığı espri, sosyal medyada kısa sürede tartışma yarattı. Görüntüler üzerine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, komedyeni sert ifadelerle eleştirerek “Dinimizle ve peygamberlerimizle alay edilemez” uyarısında bulundu.
Hasan Can Kaya, programına katılan bir seyirciye hitaben yaptığı espriyle gündeme geldi. Kaya, seyircinin görünüşü üzerinden, "Sen, Hz. İsa EYT'den yararlansaymış böyle olurmuş gibi görünüyorsun. İnsanlığı selamlamak ister misin?" ifadelerini kullandı. Seyircinin Kaya'nın yönlendirmesiyle ayağa kalkıp kollarını açması üzerine komedyen bu kez salona dönerek: "Gördüğünüz gibi sizin için çarmıha da gerildi." sözlerini söyledi.
“Dinimizle istihza edilemez”Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, söz konusu görüntüyü alıntılayarak şunları söyledi: “Bu şarlatan ebleh komedyene dinimizle ve peygamberlerimizle istihza edilmeyeceğini yetkili mercilerin hatırlatmasında fayda olduğunu düşünüyorum.”