Dünya liderleri Antalya Diplomasi Forumu'nda buluşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde düzenlenecek Antalya Diplomasi Forumu için Antalya’da tüm hazırlıklar tamamlandı. 17-19 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek forum, bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşecek.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2026 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2026 10:12

Dışişleri Bakanlığının ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleştirilecek Antalya Diplomasi Forumu öncesi kent genelinde hazırlıklar tamamlandı. Belek Turizm Merkezi’nde bulunan NEST Kongre ve Fuar Merkezi, uluslararası zirveye ev sahipliği yapacak şekilde düzenlendi.

Forum bu yıl “Yarını Tasarlarken Belirsizliklerle Baş Etmek” ana temasıyla 17-19 Nisan 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Forum kapsamında, küresel gündemde öne çıkan siyasi, ekonomik ve güvenlik konularının ele alınması bekleniyor.

Belek Turizm Merkezi’ndeki NEST Kongre ve Fuar Merkezi’nde hazırlıklar tamamlanırken, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Forum alanı; açılış programı, ikili görüşmeler, paneller ve basın toplantıları için özel olarak düzenlendi. Ayrıca uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından kurulan stantlar da katılımcıların ziyaretine hazır hale getirildi.

Forum kapsamında dikkat çeken alanlardan biri de Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 31. Taraflar Konferansı (COP31) tanıtım alanı oldu. Bunun yanı sıra Afrika Kültür Evi standında yöresel ürünler sergilenirken, dijital görsellerle donatılmış özel tünel tasarımı da katılımcılara sunulacak.

Öte yandan forumda Filistin için özel bir salon oluşturuldu. Bu alanda, bölgede yaşanan insani dramın görsellerle anlatılması planlanıyor.

150’den Fazla Ülkeden Yoğun Katılım Bekleniyor

Antalya Diplomasi Forumu’na 150’den fazla ülkeden 20’nin üzerinde devlet ve hükümet başkanı, yaklaşık 15 başkan yardımcısı ve 40’tan fazla dışişleri bakanı katılacak. Toplamda 50’nin üzerinde bakan ve 460’tan fazla üst düzey katılımcının forumda yer alması bekleniyor.

Forum, 17 Nisan sabah saatlerinde düzenlenecek “Güvenlik-Kalkınma Bağlantısı: Batı Afrika İçin Öncelikler” paneliyle başlayacak. Resmi açılış ise aynı gün saat 14.30’da gerçekleştirilecek.