
Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin (HBB) Nisan ayı olağan meclis toplantısı, Antakya ilçesindeki Kisecik Yerleşkesi'nde yer alan Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. HBB Başkanı Mehmet Öntürk'ün yönetiminde gerçekleştirilen oturumda, gündem maddeleri ve gündem dışı konular olmak üzere toplam 86 madde ele alındı. Toplantı sırasında söz alan Başkan Mehmet Öntürk, Siverek ve Onikişubat ilçelerindeki okullarda yaşanan olayları "menfur hadiseler" şeklinde tanımlayarak, yaşamını yitirenler için taziyelerini sundu.
Başkan Öntürk; HBB tarafından şehir genelinde inşa edilen ve kısa süre içinde hizmete girecek olan kreş, çok amaçlı salon ve benzeri tesislere, depremde hayatını kaybeden vatandaşların ve şehitlerin isimlerinin verilmesinin değerlendirileceğini ifade etti. Bunun yanı sıra Hatay'a hizmet etmiş devlet büyüklerinin isimlerinin yaşatılmasına yönelik adımlar atılmasını önerdi.
11 Mayıs 2013'te gerçekleşen Reyhanlı saldırısında yaşamını yitirenlerin yakınlarına ulaşım desteği verilmesine ilişkin sunulan önerge, Ulaşım Dairesi Başkanlığına gönderildi. Meclis toplantısında, HBB'nin 2025 mali yılı gelir ve gider kalemlerine dair Denetim Komisyonu Raporu hakkında bilgilendirme sunumu yapılırken, 2025 Mali Yılı Faaliyet Raporu üzerinde görüşmeler yapıldı.
Hatay Ulaşım ve Turizm AŞ'nin talebi üzerine; elektronik ücret toplama sistemi ekipmanları, elektrikli bisiklet ve otobüs temini için sermaye artırımı yapılmasına karar verildi. Gündem dışı konuşmaların tamamlanmasının ardından, bir sonraki meclis toplantısının 11 Mayıs Pazartesi günü saat 13.37'de Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirileceği duyuruldu.