Kocasinan'da kırsala tam destek: Başkan Çolakbayrakdar çiftçilerle buluştu

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Yemliha ve Mahzemin mahallelerini ziyaret etti. Yemliha'da 509. Yağmur ve Şükür Duası'na katılan Çolakbayrakdar, çiftçilere desteklerinin süreceğini ve kırsal bölgeleri geliştireceklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2026 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2026 12:54

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, hafta sonu gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Yemliha ve Mahzemin mahallelerinde vatandaşlarla buluştu. Kırsal mahalleleri özgün yapılarıyla birlikte cazibe merkezi haline getirmek adına yoğun bir gayret sarf ettiklerini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, çiftçilere verdikleri desteğin süreceğini belirterek; "Hizmetlerimizle kırsal bölgelerimizin değerini artırıyoruz. Anadolu'nun verimli topraklarında alın teri döken hemşehrilerimize; bölgemiz, ilçemiz, şehrimiz ve ülkemiz için bereketli ve hayırlı bir yıl diliyorum" şeklinde konuştu.

Hafta sonu Yemliha Mahallesi'nin gelenekselleşen ve bu sene 509'uncusu düzenlenen ‘Yağmur ve Şükür Duası Programı'na katılan Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşlarla yakından ilgilenerek çocuklarla sohbet etti. Çiftçinin her daim yanında olduklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, "Kıymetli hemşehrilerim, Yemliha'mızın asırlık olan bu değerli geleneğini yaşatmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte paylaşıyoruz. 509 yıldır devam eden bu kültürü birlik ve beraberlik içerisinde sürdürmek bizler için büyük bir kazanımdır. Bugün burada emeklerimizin karşılığını almak, tohumlarımızın yeşermesi ve mahsullerimizin bollukla sofralarımıza gelmesi için dua ediyoruz. İnşallah bu yıl da verimli bir sezon geçiririz. Bölgemiz, ilçemiz, şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlı ve bereketli bir yıl olmasını temenni ediyorum" dedi. Mahalle sakinleri ise Yemlihaspor sahasının yenilenmesi ve spora verilen sürekli desteklerden dolayı Başkan Çolakbayrakdar'a teşekkürlerini sunarak kendisine forma hediye etti.

Programın devamında Mahzemin Mahallesi'ni ziyaret ederek bölge halkıyla bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşlarla gerçekleştirdiği sohbette; "İnşallah bu yıl yapılacak hasatlar bol ve bereketli olur. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılsın. Böyle güzel ortamlarda her zaman bir arada olmayı nasip etsin. Bizim görevimiz, farklı ihtiyaçları olan vatandaşlarımızı memnun edecek çözümler üretmek ve kırsal mahallelerdeki hemşehrilerimizin taleplerini hızla karşılamaktır. Bölge halkına daha nitelikli hizmet sunmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyor, mahallelerimizin değerini artırıyoruz. Bu topraklara layıkıyla hizmet etmek için çalışırken, sizler de alın terinizle bu topraklara emek veriyorsunuz. Rabbim emeklerinizi zayi etmesin. Üreticilerimize ve çiftçilerimize olan desteğimizi artırarak sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.