KORSAN EMLAKÇILARA CEZA KAPIDA

Meslek oda ve derneklerine kaydı olmayan korsan emlakçılık yapanlara 6 aydan, 24 aya kadar hapis cezası geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 16:52
ilkhaber-gazetesi.com

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Meslek oda ve derneklerine kaydı olmayan korsan emlakçılık yapanlara 6 aydan 24 aya kadar hapis cezası geliyor.

Konuyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Adana Emlakçılar Esnaf Odası  Başkanı Ülkü Uçar, son dönemde kayıt dışı emlakçılık yapan korsan emlakçıların arttığını söyledi. Korsan emlakçıların vatandaşlara ciddi  sorunlar yaşattıklarından bahseden Uçar, “Son dönemde bu emlakçıların yine arttığını görüyoruz. Biz yaklaşık birkaç aydır denetimlerimizi yapamadık.  Kayıtsız olanların  ciddi sorunlar yaşattığını görüyoruz. Vatandaşların kesinlikle kayıtsız emlakçılarla iş yapmalarını istiyoruz. Vatandaşlar alış veriş yaptıkları emlakçılara oda kaydını mutlaka sorsunlar.” dedi.

YASA METNİ İMZA ALTINA ALINDI

Uçar, korsan emlakçılığın önüne geçmesini planladıkları Emlakçılar Yasa Tasarısı'nın içeriği hakkında bilgi verdi. Yasayla ilgili ciddi çalışmaların olduğunu hatırlatan Uçar, ”Türkiye genelindeki oda başkanlarımız, dernek başkanlarımız,  Ticaret Odası temsilcilerimizle birlikte  tek bir yasa metnini imza altına aldık. Önümüzdeki günlerde seçimlerin yakın olması nedeniyle önümüzdeki hükümet döneminde ilk çıkacak olan yasalardan birinin Emlakçılık Yasası olduğunu düşünüyoruz. Biz bu işin takipçisiyiz. Önümüzdeki hükümet döneminde de sonuna kadar takipçisi olacağız. “ diye konuştu.

YAPTIRIMLAR YOLDA

Emlakçılara yönelik ciddi yaptırımların yolda olduğunu işaret eden Uçar, “Emlakçıya çok  ciddi yaptırımlar ve cezalar gelecek.  6 aydan 24 aya kadar kayıtsız çalışan emlakçıya hapis cezası, bin iş günü para cezası ve  daha bir çok ağır cezalar geliyor.  İnşallah önümüzdeki günlerde yasamız çıktığında, kayıtsız çalışan emlakçılar yok olmaya mahkum olacaktır. Yaptıkları takdirde bu cezalar ile karşı karşıya kalacaklardır. Şuana kadar bir yaptırım gücümüz yoktu. “ ifadelerini kullandı.