Mersin'de şantiyeye dönen alanda MESKİ'den içme suyu seferberliği

Mersin’de Hal Katlı Kavşağı Projesi kapsamında bölgenin şantiyeye dönmesiyle birlikte MESKİ ekipleri ana içme suyu hattında deplase çalışması gerçekleştirdi. Titiz planlama ve koordinasyon sayesinde çalışmalar sırasında vatandaşlara su kesintisi yaşatılmadan altyapı güvence altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2026 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2026 11:14

Kent genelinde altyapı hizmetlerinin kesintisiz ve sürdürülebilir biçimde sürdürülmesini amaçlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ, şehir trafiğini rahatlatacak önemli projelerden biri olan Hal Katlı Kavşağı’ndaki üstyapı çalışmalarına paralel olarak önemli bir çalışmaya daha imza attı.

Proje güzergâhından geçen 1200 milimetre çapındaki ana içme suyu hattında deplase işlemi gerçekleştirildi. Titiz bir planlama ve sahadaki güçlü koordinasyon sayesinde yürütülen çalışmalar sırasında vatandaşların günlük yaşamında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

ÖZDEMİR: “1200’LÜK HATTIMIZIN DEPLASESİNİ TAMAMLAYARAK SUYU YENİDEN VERDİK”

MESKİ Genel Müdürü Ali Rıza Özdemir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada,

“Mersin Büyükşehir Belediyemizin yapımına başladığı Hal Katlı Kavşağı projesi kapsamında, kentimizin dört merkez ilçesine su sağlayan Berdan’dan gelen isale hattımızın yerinin değiştirilmesi zorunlu hale geldi” dedi.

Özdemir, “Hatlarımızdan biri 1400 milimetre çapındaydı ve yaklaşık 15 gün önce bu deplase işlemini yalnızca 12 saat içinde tamamlayarak vatandaşlarımıza suyu yeniden ulaştırdık. Bugün de 1200’lük hattımızın deplasesini başarıyla gerçekleştirerek suyu tekrar verdik. Süreç boyunca gösterdikleri anlayış ve duyarlılık için tüm Mersin halkına teşekkür ediyorum” ifadeleri kullandı.