
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 13 Haziran'da saat 00.08'de meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem bölgede kısa süreli paniğe neden oldu. Depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depremin meydana geldiği bölgeye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Naci Görür'den deprem açıklamasıProf. Dr. Naci Görür, depremin Amanos Fay Hattı ile Ölüdeniz Fay Zonu segmentleri arasında meydana geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Gaziantep, Kuzoluk-Nurdağı bölgeleri civarında, Amanos ile Ölüdeniz Fay Zonu segmanları arasında 4,6'lık deprem oldu. Deprem levha sınırı ve kenarlarında. Korkarım, 6 Şubat depremlerinin etkisiyle levha içleri parçalanacak. Geçmiş olsun."
"6 Şubat depremlerinin etkisi sürüyor"Görür'ün açıklamasında dikkat çeken bölüm ise Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede meydana gelen gerilim değişimlerine ilişkin değerlendirmesi oldu.
Uzman isim, büyük depremlerin ardından fay hatlarında ve çevresindeki levha yapılarında stres dağılımının değişebildiğini, bu nedenle bölgede sismik hareketliliğin devam ettiğini vurguladı.
Deprem paniğe neden olduAFAD verilerine göre Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem çevre il ve ilçelerde de hissedildi. İlk belirlemelere göre deprem nedeniyle herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.