Şahin: Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmalıyız

Çevre ve İklim Değişikliği Uzmanı Oğuz Şahin, Cumhuriyet’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 102. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2025 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2025 16:07

Çevre ve İklim Değişikliği Uzmanı Oğuz Şahin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 102. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin sadece bir yönetim biçimi olmadığını, aynı zamanda doğayı, bilimi ve insanı merkeze alan bir yaşam felsefesi olduğunu vurguladı.

“Cumhuriyet, doğayı ve bilimi merkeze alan bir yaşam felsefesidir”

Oğuz Şahin, “Cumhuriyet, yalnızca bir yönetim biçimi değil; aynı zamanda doğayı, bilimi ve insanı merkeze alan bir yaşam felsefesidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği bu büyük değer, çevresel farkındalığın, yenilikçi düşüncenin ve toplumsal dayanışmanın temelidir. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında, iklim değişikliğiyle mücadelede kararlılıkla ilerlemek, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmanın en anlamlı yoludur. Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun. Bu büyük mirası koruyarak doğaya, insana ve bilime sahip çıkan bir Türkiye için hep birlikte çalışmalıyız” ifadelerine yer verdi.