
Sarıçam Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Dedeman Oteli’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen programa Sarıçam Belediye Başkanı Av. Bilal Uludağ, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Cafer Esendemir, TSYD Adana Şube Başkanı Engin Kanber, Adana Basın İlan Kurumu Bölge Müdürü Dr. Çetin Oranlı ile çok sayıda gazeteci katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sarıçam Belediye Başkanı Av. Bilal Uludağ, gazetecilerin halkın vicdanı ve kentin hafızası olduğunu vurgulayarak, basının kamu yararı adına üstlendiği sorumluluğun son derece kıymetli olduğunu ifade etti.
Programda, mesleğe verdikleri emek ve Adana basınında bıraktıkları izlerle hafızalarda yer edinen Meral Kara Delen, Bülent Çelikten, Ruhi Yangın, Kerim Hoşfikirer ve Suat Hayri Akarçay saygı ve rahmetle anıldı.
ESENDEMİR: “YEREL MEDYA DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR”Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir yerel medyanın önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Değerli meslektaşlarım bundan sonra da inşallah önümüzdeki süreçte yerel medya desteklenir. Ben hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.”
“GAZETECİLER KAMU VİCDANININ TEMSİLCİSİDİR”Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Gazetecilerin halkın vicdanı ve kentin hafızası olduğunu belirterek, “Halkın vicdanını ve bu şehrin hafızası olan gördüğünü yazan, doğruyu arayan, gerektiğinde eleştiren ama her zaman kamu yararı gözeten değerli gazetecilerimiz attığımız her adımda, yaptığımız her hizmette ortaya koyduğumuz eserde sizlerin, katkısı, emeği vardır. Bizler sahada çalışırken, sizler bu emeği vatandaşımıza taşıyor. Görünür kılıyor kalıcı hale getiriyorsunuz. Bu hususta ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştu.
Konuşmasının sonunda vefat eden gazetecileri rahmetle anan Başkan Uludağ, “Hatıralarımızda yaşayan Meral Kara Delen kardeşimizi, Ruhi Yangın ağabeyimizi, Bülent Çelikten büyüğümüzü, Kerim Hoşfikirer’i ve Suat Hayri Akarçay’ı saygı ve rahmetle anıyorum. Her biri kalemiyle, duruşuyla ve meslek ahlakıyla Adana basınında iz bırakmış kıymetli isimlerdir. Kendilerine Allah’tan rahmet, ailelerine ve basın camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun” dedi.