Toprağa İz bırakan kadınlar Çukurova Üniversitesi’nde bir araya geldi

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana İş Kadınları Derneği iş birliğiyle Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen “Toprağa İz Bırakan Kadınlar” etkinliğinde, tarım ve bilim alanında kadınların üretimdeki rolü ve katkıları ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2026 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2026 10:40

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) iş birliğiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Toprağa İz Bırakan Kadınlar” başlıklı anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Tarım, bilim ve toplumsal yaşamda kadınların rolüne dikkat çekmeyi amaçlayan program; akademisyenler, öğrenciler ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Hacer Yapıcıoğlu Yıldızdaş yaparken, etkinliğin moderatörlüğünü Yeşim Yalçın Mendi üstlendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda alanlarında önemli çalışmalara imza atan isimler konuşmacı olarak yer aldı.

Programda Nazan Koluman, Süheyla Gergin, Ayten Dolançay ve Yıldız Aka Kaçar katılımcılarla bir araya geldi. Konuşmacılar, tarım sektöründe kadın emeğinin önemine dikkat çekerken; bilimsel üretimden girişimciliğe, toplumsal hayattan doğayla kurulan ilişkiye kadar pek çok alanda kadınların bıraktığı izleri ve deneyimlerini paylaştı.

TARIMIN GELECEĞİNDE KADINLARIN ROLÜ MASAYA YATIRILDI

Etkinlikte söz alan konuşmacılar, hem akademide hem de sahada kadınların karşılaştıkları zorluklara, elde ettikleri başarılara ve geleceğe yönelik hedeflere değindi. Tarımın sürdürülebilirliği, kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve kadınların üretim süreçlerindeki rolünün güçlendirilmesi gibi konular da programın öne çıkan başlıkları arasında yer aldı. Katılımcılar, kadınların bilgi, emek ve kararlılıkla toprağa, bilime ve topluma önemli katkılar sunduğunu vurguladı. Özellikle genç kadınlara ilham vermeyi amaçlayan etkinlikte, kadınların üretim ve bilim dünyasında daha güçlü şekilde yer almasının önemi dile getirildi.

8 MART VESİLESİYLE ANLAMLI BULUŞMA

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen “Toprağa İz Bırakan Kadınlar” etkinliği, kadınların tarım ve bilim alanındaki katkılarını görünür kılmayı hedefleyen önemli bir farkındalık buluşması olarak değerlendirildi.

Program sonunda etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen kurum ve katılımcılara teşekkür edildi.