
Türk-İş Konfederasyonu Başkanlar Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu yıl her bölge başkanlığının kendi şehrinde kutlayacak. Bu kapsamda Türk-İş 4. Bölge Başkanlığı, Adana’daki kutlamalar için hazırlıklarına başladı. Her ay gerçekleştirilen Başkan Kurulu toplantısında gündemin ilk maddesi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamaları oldu. Türk-İş’e bağlı Sendikaların Adana Şube Başkanları ile bir araya gelerek son detayları karara bağlayan Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, 1 Mayıs’ın tarihsel önemine dikkat çekerek, "1 Mayıs bizim için sadece bir takvim günü değil; emeğin, alın terinin, eşitliğin ve dayanışmanın simgesidir. Sömürüye, adaletsizliğe ve yoksulluğa karşı sesimizi birleştirerek yükselttiğimiz gündür" dedi.
“HAKLI TALEPLERİMİZİ HEP BİRLİKTE HAYKIRACAĞIZ”1 Mayıs Cuma günü saat 11.00’de Bayraklı Park’ta gerçekleştirilecek kutlamaların kapsamı hakkında bilgi veren Gülnar, "Şube Başkanlarımızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, Türk-İş 4. Bölge Başkanlığı olarak yoğun bir katılımla işçi ve emekçi kardeşimizle sahada olacağız. Tüm sendikalarımız kendi flamaları ve Türk bayraklarıyla alanı dolduracak. Haklı taleplerimizi hep birlikte bir kez daha haykıracağız” diye ifade etti.
Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, vergi yüküne dikkat çekerek şunları söyledi: "Alanlarda sadece emeğimizi değil, hakkımızı da savunacağız. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması gerektiğini, 'vergide adalet' sağlanana kadar durmayacağımızı ilan edeceğiz. Ankara’da yapılan Başkanlar Kurulu toplantısında bazı kararlar alındı. Vergide Adalet için geniş kapsamlı toplantılar, imza kampanyaları gibi gündem oluşturacak birçok eylemleri hayata geçireceğiz, konuyla ilgili eylem takvimini ileri ki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Taşeron sistemine, güvencesiz ve kuralsız çalışmaya, ucuz işgücü olarak görülmeye son verilmesini istiyoruz. İş kazalarında can vermek istemiyoruz. Bizim tek bir amacımız var: İnsanca çalışmak ve insanca yaşamak."
PROGRAM DETAYLARI Tarih: 1 Mayıs Cuma Saat: 11.00 Yer: Bayraklı Park (Kültür Sitesi Karşısı)