
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Filistin’e yönelik insani yardım çalışmalarında ulaşılan son durumu açıkladı. Bugüne kadar Türkiye’den gönderilen yardım miktarı 102 tona ulaştı. Yardım malzemeleri arasında gıda, hijyen, barınma, yakıt, giyim ve ilaç ürünleri bulunuyor.
AFAD Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan, Filistin Devleti Türkiye Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa ve Filistin Devleti Büyükelçiliği Başkatibi Husam Sarhan ile Ankara’da AFAD Başkanlığı’nda bir araya geldi. Görüşmede Türkiye’nin Filistin’e yönelik sürdürdüğü insani yardım faaliyetleri ve yardımların ulaştırılması sırasında yaşanan zorluklar ele alındı.
AFAD’ın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Türkiye, 7 Ekim 2023'ten beri bütün dünyanın gözü önünde İsrail'in menfur saldırılarına maruz kalan Filistin halkına AFAD koordinasyonunda insani yardım ulaştırmaya devam ediyor.” denildi.
Açıklamada, şu bilgiler verildi:
“Ülkemiz tarafından, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) gibi kuruluşlar ve çok sayıda sivil toplum örgütü ile iş birliği içinde yürütülen çalışmalar kapsamında 102 ton yardım bölgeye ulaştırılmıştır.”
YARDIMLAR HAVA, DENİZ VE YEREL TEDARİKLE ULAŞTIRILIYORAFAD, yardımları Gazze ve çevresine hava köprüsü, gemi seferleri ve yerel tedarik yöntemleriyle ulaştırıyor. Filistin halkına ulaştırılan malzemeler arasında öncelikli ihtiyaçlar olan temel gıda ürünleri, hijyen setleri, çadırlar, giysi, ilaç ve yakıt yer alıyor.
AFAD Başkanlığı’nda yapılan görüşmeye, AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, AFAD Dış İlişkiler Daire Başkanı Muhammet Maruf Yaman, Uluslararası İnsani Yardım Daire Başkanı Seyfettin Karabulut ve Gönüllülük ve Sivil Toplumla İlişkiler Daire Başkanı Hüseyin Ceven de katıldı.