Tuvaleti olmayan yerde sağlık hizmeti verilemez

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Mungan, Doğankent 33 Nolu ASH İstasyonu’nu inceledi ve hazırladığı raporu Adana Halk Sağlığı Müdürü Çatak’a sundu:

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 17:18
ilkhaber-gazetesi.com

  Tuvaleti olmayan yerde

sağlık hizmeti verilemez

 

 

 

ADANA(İLKHABER) - Doğankent 33 Nolu ASH İstasyonu’nda 15 metrekarelik alanda muayene, müdahale, pansuman, hasta kabul ve bekleme yeri olarak kullanıldığını 1 doktor, 1 ebe, 1 hemşire, 1 sağlık memurunun aynı odayı paylaştığını tespit ettiklerini bildiren Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, bu istasyonun sağlık hizmeti veremeyeceğini, hekimler ve sağlık çalışanlarına tuvaletin bile olmadığı, bekleme salonu yokluğu nedeniyle hastaların direkt olarak muayene odasına alındığı bir yerde görev yaptırılamayacağını belirtip konunun acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini yaptıkları tespitlerin bir tutanağı ve fotoğraflar eşliğinde Adana Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak’a sundu.

 

TUVALET OLANAĞI BİLE OLMAYAN BİR YERDE SAĞLIK HİZMETİ VERİLEBİLİR Mİ?

Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hakan Şen, Yön. Kur. Üyesi Dr. Ömer Eşki, ATO AHK Başkanı Dr. D. Yaşar Ulutaş ve oda hukuk danışmanı Av. Ebru Atıcı Sevindik ile birlikte Yüreği ilçesinde Doğankent beldesi Kışla mahallesinde yer alan, Halk Sağlığı Müdürlüğü Cumhuriyet Toplum Sağlığı Merkezi Doğankent Ek Hizmet Biriminde (33 Nolu ASH İstasyonu) incelemede bulunan Prof. Dr. Mungan, şöyle dedi:

“ 33 Nolu birimin etrafında üzeri jiletli telle donatılmış yüksek duvarlar bulunuyor. Giriş kapı genişliği 90cm’den az olduğundan sedye ve tekerlekli sandalye girişine müsait değil. Girişte rampa yok. Binanın hemen yanında faal durumda bir benzin istasyonu ve ayrıca bir de baz istasyonu var. Resusitasyon odası, acil cerrahi odası, sterilizatör, acil cerrahi steril tıbbi malzeme, hasta takip ve gözlem odası, hasta bekleme odaları, personel giyinme ve dinlenme odaları, yemek odaları ve hatta el yıkamak için lavabo ile personel WC dahi yok. Güvenlik ve bilgi işlem elamanları yok. Trafik kazaları, suda boğulma, akrep ve yılan sokması vakaları vb sonucu oluşabilecek anaflaktik şoklar açısından yeterli donanımın bulunmadığı gibi hasta mahremiyeti de sağlanamamaktadır. Böyle bir yerde sağlık hizmeti verilemez.”

Adana Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çağlar Çatak ise 33 Nolu ASH İstasyonunda kendisinin de incelemede bulunduğunu ve sorunun çözümü için hemen çalışmalara başlayacağını söyledi.