
Yüzyılın Konut Projesi kapsamında, Türkiye genelinde sosyal konutların hak sahipleri belirlenmeye devam ediyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen proje kapsamında, 29 Aralık’ta başlayan kura süreciyle ilk 16 ilde toplam 54 bin 307 sosyal konutun hak sahipleri noter huzurunda belirlendi. Adıyaman, Şırnak, Hakkari, Siirt, Van, Mardin, Ağrı, Batman, Iğdır, Bitlis, Kars, Muş, Ardahan, Antalya, Bingöl ve Tunceli’de gerçekleşen kura çekimlerinin ardından, yeni hafta için 7 ilde daha kura heyecanı yaşanacak.
Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 12-18 Ocak kura takvimini duyurdu. Takvime göre, 13 Ocak Çarşamba günü Gümüşhane’de 940 ve Bayburt’ta 723 konut için; 15 Ocak Perşembe günü Artvin’de 1020 ve Rize’de 2 bin 42 konut için; 17 Ocak Cumartesi günü Erzurum’da 4 bin 905 ve Malatya’da 9 bin 659 konut için; 18 Ocak Pazar günü ise Erzincan’da 1760 konut için kura çekimi yapılacak.
Bakan Kurum, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"16 ilimiz tamam. 'Ev Sahibi Türkiye' diyerek bu hafta 7 şehrimizde daha kura heyecanı yaşanacak. Yüzyılın Konut Projesi ile kuraları çektiğimiz illerde konutlarımızın yapımlarına hızla başlayacağız. 1,5 trilyon dolarlık bu projeyle, 300'e yakın sektörümüz canlanacak, istihdamımız artacak, ekonomimiz güçlenecek. 86 milyon vatandaşımız kazanacak."
Böylece 12-18 Ocak haftasında toplam 21 bin 49 sosyal konutun daha hak sahipleri belirlenecek. Malatya’daki 17 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek kura törenine Bakan Murat Kurum’un katılması bekleniyor.
Projeyle birlikte Türkiye genelinde sosyal konut üretimi hız kazanacak, ekonomik hareketlilik artacak ve vatandaşların ev sahibi olma hayalleri gerçeğe dönüşecek.