44 öğrenci sertifika aldı

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2019 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2019 14:11
ilkhaber-gazetesi.com

Esra Biricik

ADANA (İLKHABER)-Yenilikçi İnsan Kaynakları Derneği'nin üniversite öğrencilerine sunduğu Kariyer Koçum İK Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında projeye katılan öğrencilere sertifikaları verildi.

Kariyer Koçum İK Sosyal Sorumluluk Projesi 25 Mayıs 2018’de Adana Sanayi Odasında başlatılan projenin tam bir yıl sonra kapanışı Seyhan Otel’de düzenlenen tören ile gerçekleştirildi. Adana’da gerçekleşen projenin pilot uygulamasında 47 öğrenci  projeye destek oldu. 44 öğrenci projeyi başarıyla tamamladı. Sertifika almaya hak kazanan öğrencilere projenin kapanış töreninde sertifikaları takdim edildi.

Burada bir konuşma yapan Yenilikçi İnsan Kaynakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Koluman, 25 Mayıs’ta Adana Sanayi Odası’nda başlattıkları projenin tamamlandığını söyledi. Proje için 66 insan kaynakları profesyoneli ile 247 öğrenci başvurusunun alındığına dikkat çeken Koluman, “Öğrencilerimiz mülakatlara davet edilmiş ve projeye alınsın veya alınmasın bir inşan kaynakları profesyoneli eşliğinde öğrencilere ilk mülakat deneyimi yaşatılmıştır. Mülakatlar neticesinde öğrencilerimiz ile İK Profesyonellerimiz 186 defa bir araya gelinmiştir. Çeşitli envanterler uygulayarak öğrencilerimiz tanınmış ve öğrencilerimize kariyer planları noktasında destek olunmuştur.” dedi.

Bu süreçte Adana Sanayi Odası birçok organizasyona ev sahipliği yaptığını hatırlatan Koluman, “Adana İş Kulübü, Çukurova Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Adana Alpaslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Üniversitesi Kariyer Merkezi projenin öğrenciler tarafından başvurularında destek olmuş, İzgören Akademi ise vizgo eğitimi ile projede öğrencilerimize destek olmuştur. Desteklerinden dolayı tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Proje sürecinde bizlere danışmalığı ve akademik desteği ile 1 yıl boyunca bizi projede hiç yalnız bırakmayan ve tüm deneyimlerini bize aktaran ATU İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Efe Efeoğlu ve projenin yazım ve organizasyonunda Başkan Yardımcımız Umut Zeybek ile projenin tüm süreçlerinde yönetim kurulumuzun istişaresi ile sürecimiz tamamlanmıştır. Desteklerinden dolayı tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ve zaman konusunda bizlerden desteğini hiç esirgemeyen; ailesinden, sosyal hayatından, iş hayatından projeye zaman ayırarak çok büyük efor sarf eden, desteklerini hiç esirgemeyen, projede çocukları gerçekten tüm içtenliği ile karşılayan, deneyimlerini paylaşan İK profesyoneli arkadaşlarıma herkes adına içtenlikle teşekkür ediyorum." diye konuştu..

Projede insan kaynakları adına Fatma Güney Laçin de bir konuşma yaparak "Projenin insan kaynakları açısından yeni nesili tanımasını sağlaması tüm arkadaşlarımıza katkı sunduğu gibi, gözleri ışık saçan bu gençlere destek olmanın mutluluğu bizlerin oldu. Hepinize anlamlı bir hayat güzel başlangıçlar diliyorum" dedi.

Öğrenciler adına konuşan Özgü Özgür ise, projenin devam etmesi için temennilerde bulundu ve ilerleyen yıllarda masanın diğer tarafında olmak istediğini anlattı. Özgür, öğrencilere kendisinin de destek olması için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyerek salonda ki herkesi duygulandırdı.  

İzgören Akademi Eğitmeni Ece Üvey ile Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Fatih Burhan’ın katıldığı belirtilirken, Burhan’ın "Öğrencilerimize istihdam konusunda kurumumuzun kapıları ardına kadar acıktır" diyerek istihdam noktasında  destek verileceğinin sözünü verdiği öğrenildi.

Program konuşmaların sunumları ile tamamlandı.

Öte yandan, Proje Danışmanlığı ve akademik desteği ATÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Efe Efeoğlu tarafından verilirken, projeye insan kaynakları temsilcileri Arzu Gülay, Atakan Ant, Aysel Çetin, Başak Bahçeci, Berk Bolat, Birgül Sumra, Damla Güven, Ebru Yılmaz, Erhan Çoban, Fatma Güney Laçin, Gönül Songurer, Işık Gül,Merve Aydın, Nilüfer Ballı, Onur Ortatepe, Pakize Özel, Seda Soysert, Tahir Gökçek,Volkan Velioğlu,Yeliz Sevinçli’nin verildiği belirtildi.