Alptekin ailesinin acı günü

İzmir’de yaşayan ve hayata gözlerini yuman Hacı Yusuf Alptekin, doğduğu yer Midyat’ta göz yaşları arasında toprağa verildi

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 12:22
ilkhaber-gazetesi.com

Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) – İzmir’de ikamet eden ve hayata veda eden Midyatlı Hacı Yusuf Alptekin(84)Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Şenköy Mahallesi’ne getirilerek aile kabristanında  toprağa verildi.

İzmir Mardinliler Derneği Düşünce Platformu Kurucu Başkanı Şeyhmus Alptekin, İzmir Konak AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı  ve Halkla İlişkiler Başkanı Hıdır Alptekin, İzmir AK Parti teşkilatı gurup başkan vekili Seyfettin Alptekin’in babası  Hacı Yusuf Alptekin’in vefatı  büyük üzüntü yarattı.

Alptekin’in cenazesi Şenköy’deki Meydan Cami’sine getirildi. Buruda kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan merhum Alptekin’i son yolculuğuna vatandaşlar ve çocukları tarafından uğurlandı.  Hacı Yusuf Alptekin gözyaşları arasında toprağa verilirken mezarlıkta toplanan halk merhum için dua etti, Yasinler okundu ve herkesin helali istendi. Burada bulunan din görevlisi imam, ”Arkadaşlar her şey olabilir. Merhumdan alacağınız bir şey varsa lütfen söyleyin. Çocukları burada sizlere vermeye  hazırlar. Yoksa merhumun hakkını helal ediyor musunuz ? diye sordu. Bunun üzerine cenaze namazına gelen yüzlerce vatandaş 3  defa ”Helal olsun” dedi.

9 çocuk babası  Hacı Yusuf Alptekin’in 9 çocuğu taziyeleri almak için saf tuttu ve başsağlığı mesajlarını kabul ederek, kendilerini acılı günlerinde yalnız bırakmayan akraba ve dostlarına çok teşekkür etti.