Baroda staj dönemi

Adana Barosu 2017-2018 dönemi Avukatlık Staj Eğitim Programı başladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2017 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2017 16:09
ilkhaber-gazetesi.com

Baroda staj dönemi

 

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Adana Barosu 2017-2018 dönemi Avukatlık Staj Eğitim Programı başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Adana Baro Başkanı Veli Küçük, avukatlık mesleğinin başlangıç noktasının meslek kurallarına ve meslek etiğine uygun davranmak olduğunu belirterek, ‘’ İyi bir hukukçu, iyi bir avukat bilgisini diri tutan, tecrübesini geliştiren kişidir’’ dedi.

Adana Barosu 2017-2018 dönemi Avukatlık Staj Eğitim Programı başladı. Program öncesi Seyhan Oteli Güney Balo Salon’unda önceki dönemlerde Baro Başkanlığı yapan Av. Anibal Akdamar,  Av. M. İbrahim Yenice, Av. M. Ziya Yergök, Av. Necati Erdem,  Av. İsmet Altuğ, Av. İbrahim Gazioğlu, Av. Aziz Erbek ve Av. Mengücek Gazi Çıtırık’ın da katıldığı tanıtım toplantısı yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Adana Baro Başkanı Veli Küçük, avukatlık mesleğinin önemine değindi. Stajyer avukatlara eğitim dönemlerini iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirten Küçük, ‘’Adana Barosu, 2 bin 363 avukat, 375 stajyer avukat ve 24 personeli ile görev yapmaktadır. Bir yıllık süreci hep birlikte geçireceğiz. Avukatlar, kendisini en iyi ifade eden mesleğin temsilcileridir. Eğitim dönemlerinizi iyi değerlendirmelisiniz.’’ Dedi.

Avukatlık mesleğinin başlangıç noktasının meslek kurallarına ve meslek etiğine uygun davranmak olduğunu dile getiren Adana Barosu Başkanı Veli Küçük sözlerine şöyle devam etti;

‘’Avukatlık mesleği kamusal bir meslek ve yargının kurucu unsurlarından savunmayı temsil eden bir meslektir. Sizler bu bir yıllık stajyerlik sürecini tamamladıktan sonra artık sadece kişisel olarak şahsen kendinizi değil, aynı zamanda isminizin önüne yazacağınız avukatlık mesleğini de temsil edeceksiniz. Bu meslek kuralları boyutuyla da yaşamınız boyunca önemsemeniz, ciddiye almanız ve uygulamanız gereken kurallar. Bu sorumluluğu hepinizin layıkıyla yerine getireceğiniz güvenim tamdır.

Avukatlık mesleği toplumda saygınlığı çok üst düzeyde olan bir meslektir. Bizler içerisinde yaşadığımız toplumun tanığı ve evrensel ilkelerin yaşama geçmesi noktasında işlevsellik kazanılması noktasında sorumluluğu bulunan, buna dair sorumluluğu da yerine getirmesi gereken meslek grubuyuz.

İyi bir hukukçu, iyi bir avukat, bilgisini diri tutan, tecrübesini geliştiren kişidir. 2008 yılından itibaren Adana Barosu çıtasını hep yükseltti. Benim de içinde yer aldığım bu süre içerisinde sosyal ve toplumsal olaylara bakış açısıyla önemli çalışmalara imza atıldı. Evrensel hukuk ilkelerine dayalı, hukuk devleti ve temel hak özgürlükler noktasında varlığımızı bundan sonra da dün olduğu gibi hissettireceğiz. TURİN İlkeleri ve Havana kuralları, biz avukatların sadece dosya kapakları aralarında, adliye koridorlarında mesleğimizi yapmamızı öngörmüyor. Avukatlar yaşadıkları dönemin tanıklarıdır. Ve sorumluluk almaları gerekir.

Barolar; avukatlık mesleğini geliştirmek, meslek mensuplarının birbirleri ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak; meslek düzenini, ahlakını, saygınlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını korumak ve savunmak, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tüm çalışmaları yürüten, tüzel kişiliği bulunan ve çalışmalarını demokratik ilkelere göre sürdüren kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarıdır. Sizlere bu yönde inancım tamdır.

 

Ardından Baro Staj Komisyonu Başkanı Av. Kezbannur Özşahin, program ve içeriğiyle bilgiler verdi. Program önceki dönem Baro Başkanları ve stajyer avukatlarımızla birlikte  pasta kesimi yapıldı.

 

Ardından önceki dönemlerde Baro Başkanları Av. Anibal Akdamar,  Av. M. İbrahim Yenice, Av. M. Ziya Yergök, Av. Necati Erdem,  Av. İsmet Altuğ, Av. İbrahim Gazioğlu, Av. Aziz Erbek ve Av. Mengücek Gazi Çıtırık; Mesleğin son 30-40 yılda nereden nereye geldiğini değerlendiren kısa konuşmalar yaptı.