Fatih Besler neden öldü

Mide küçültme ameliyatı sonrası ihmal yüzünden öldüğü iddia edilen Fatih Besler’in ailesi basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 15:18
ilkhaber-gazetesi.com

Fatih Besler neden öldü

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Mide küçültme ameliyatı sonrası ihmal yüzünden öldüğü iddia edilen Fatih Besler’in ailesi basın açıklaması yaptı.

Adana’da piyanistlik yapan ve 2007 yılında Popstar yarışmasının  Adana elemelerine katılarak ismini duyuran 1 çocuk babası 108 kiloda olan Fatih Besler, 2014 yılında mide fıtığı rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastaneye giderek tedavi olmak istedi. İddialara göre tedavi olmak için gittiği doktor Besler’e mide fıtığı ile mide küçültme ameliyatı yapılmasını gerektiğini söyledi. 15 Aralık 2014’te kapalı yöntemle ameliyata alınan Besler, operasyonun ardından solunum sıkıntısı yaşadı. Kalbi duran Besler, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Fatih Besler’in ölümünün ardından ailesi ameliyatı yapan A.A. ve K.Ş. ismindeki iki  doktordan şikayetçi oldu.  2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek ilk duruşma öncesi, Fatih Besler’in yakınları basın açıklaması yaptı. Besler’in kardeşi Fikret Besler, ağabeyinin kilo problemi olmadığını savunarak,  Fatih’in ölümünün basına hep mide küçültme ameliyatı olarak yansıdığını kaydetti. Fikret Besler, “Fakat işin aslı şudur ki, Fatih’in sadece basit bir mide fıtığı vardı. Kilosuyla ilgili küçücük bir sıkıntısı yoktu. Muayeneye gittiği zaman doktor A.A.’nın, Fatih’in özel sağlık sigortası olduğunu öğrendikten sonra, ikna etmesi sonucu mide küçültme operasyonuna evet denmiştir" dedi.

Yapılan ameliyatın yasal olmadığını sonradan öğrendiklerini dile getiren Fikret Besler, “Bu iki ameliyatı aynı anda yapmak hastayı bile bile ölüme göndermekmiş. Maalesef biz bunu Fatih’i kaybettikten sonra öğrendik. Doktor bunu bildiği halde sadece özel sağlık sigortasını kullanabilmek için Fatih’imize ’Ben senin ameliyatını mide fıtığı olarak gösteririm, mideni de küçültürüm’ diye ikna etmesi üzerine Fatih ameliyat olmaya karar vermiştir. Fatih’in vücut kitle endeksi yüzde 40’ın altında olmasına rağmen bu ameliyat yapılmıştır. Bu da tıbbi olarak uygun değilmiş. O gün ameliyata girecek olan anestezi uzmanının işten ayrılmasıyla operasyona bizim bilgimiz dışında ameliyata girme yeteneğini kaybetmiş, hastayı daha önce tanımayan muayene etmemiş 73 yaşındaki K.Ş. girmiştir. Operasyon sırasında doktor kaynaklı sıkıntı yaşanmıştır. O an anestezi teknikeri, K.Ş.’ye uyarılarda bulunmuştur. Buna rağmen K.Ş., Fatih’e müdahale etmeyerek ya da edemeyerek ölümüne neden olmuştur. Bu davadan asla vazgeçmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Açılan davada ise Fatih Besler’in ölümüne neden olan 2 doktor için 6 yıla kadar hapis cezası istendi.