Korsan servis operasyonu

Adana’nın Çukurova İlçe Kaymakamlığı kendi sorumluluk bölgesindeki bazı öğrenci servislerinin komisyon kararı ve makam onayı olmadan kaçak olarak öğrenci taşıyıp can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ettiğinin tespit edilmesi üzerine bu servislerin plakalarını Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 15:41
ilkhaber-gazetesi.com

ADANA(İLKHABER) - Adana’nın Çukurova İlçe Kaymakamlığı kendi sorumluluk bölgesindeki bazı öğrenci servislerinin komisyon kararı ve makam onayı olmadan kaçak olarak öğrenci taşıyıp can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ettiğinin tespit edilmesi üzerine bu servislerin plakalarını Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi.

 

4 BAKANLIK HAZIRLAMIŞTI

Okul servislerinde yaşanan üzücü olaylardan sonra konuya el atan Milli Eğitim, İçişleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıkları yeni okul servis yönetmeliğini birlikte hazırlayıp yürürlüğe koymuştu.

 

KAÇAK SERVİS PLAKALARI EMNİYETE BİLDİRİLDİ

Adana Çukurova ilçe Kaymakamlığının, İlçe Milli Eğitim, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve bir okul temsilcisinin yer aldığı Okul Servisleri Komisyonu geçtiğimiz günlerde ki toplantısında bölgedeki servisleri masaya yatırdı. Yapılan incelemelerde 01 S 2476, 01 S 0148, 01 S 0064, 01 S 2347, 01 S 1908, 01 S 2481, 01 S 0082 ve 01 S 0424 plakalı servislerin kaçak olduğu tespit edildi ve Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne resmi yazı ile bildirdi.

 

SARI VE DAĞLI’YA MİNNETTARLAR

Çukurova Kaymakamı Osman Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı’nın okul servislerinin yönetmeliklere uygun taşımacılık yapması konusunda verdikleri emeğin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek öğrenci velileri, “Sorumluluk sahibi büyüklerimizin çocuklarımız konusunda hassas olmaları çok önemli ve teşekkür ediyoruz. Kontroller devam ettiği sürece kaçak servis yapmak isteyenler buna cesaret edemeyecektir” dediler.