Sağlık çalışanlarına şiddet durmak bilmiyor

Adana’da özel bir hastanenin acil servisine hasta getiren bir grup, getirdikleri hasta yerine bir başkasının kimliği ile kayıt açtırmak istedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 14:39
ilkhaber-gazetesi.com

Sağlık çalışanlarına şiddet durmak bilmiyor

 

EMRE EKİCİ

ADANA(İLKHABER)-Adana’da özel bir hastanenin acil servisine hasta getiren bir grup, getirdikleri hasta yerine bir başkasının kimliği ile kayıt açtırmak istedi. Ancak yapılmak istenenin suç teşkil ettiğini belirten sağlık çalışanı, asıl hastanın yerine başka birinin kimliğini kullanamayacağını belirtince hasta yakınları sağlık çalışanına ağır hakaret ve şiddet uyguladı.  

İddia edilen olay; 04-09-2016 tarihinde Seyhan İlçesi Döşeme  Mahallesindeki Özel Ortopedia hastanesinin Acil Servisinde yaşandı. Gece saat 00:20 civarında  hastanenin acil servisine gelen dört şahıs, sosyal güvencesi bulunmayan hasta yerine, birlikte geldikleri M.K. isimli şahıs adına SGK kaydının açılmasını istedi. İsteklerinin usulsüz olduğunu ve suç teşkil edeceğini belirten hastane personeli Mehmet Ekrem Akçal, sadece hasta adına kayıt açılabileceğini açıkladı. Bu duruma sinirlenen şahıslar görevli Acil Doktoru Metin Bayramoğlu ile Hasta Kabul Temsilcisi Mehmet Ekrem Akçal’a küfür edip, tehditler yağdırdı, istediklerini yaptıramayacaklarını anlayınca da hasta yakınlarından biri   hasta kabul temsilcisi Mehmet Ekrem Akçal'ın suratına vurmak suretiyle darp etti. 

Güvenlik zafiyetinin yaşandığı olayda darp edilen Mehmet Ekrem Akçal kendi çabasıyla 155 Polis İmdat hattını arayıp yardım istedi. Şahısların silahlı olma ihtimali sebebiyle hastanede  kısa süreli bir panik yaşandı. Hastanede terör estiren şahıslar polis ekipleri gelmeden hastaneden kaçtı. Darp edilen sağlık personelinin şikayetçi olması üzerine soruşturma başlatan polis ekipleri olayın incelenmesi amacıyla kamera kayıtlarını istedi. Emniyet görevlileri soruşturmayı sürdürürken, Adana Tabip Odası, hastane personeline hakaret ve şiddet olayını kınadı.