19 Mayıs tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor! Gençler Anıtkabir’e akın etti

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen törenler, yürüyüşler ve etkinliklerle kutlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile 81 ilden gelen gençler Anıtkabir’i ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2026 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2026 12:26

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’yi başlattığı 19 Mayıs 1919’un 107’nci yılı, Türkiye genelinde büyük coşkuyla kutlanıyor. Kırklareli, Sinop, Muğla, Ankara ve birçok ilde düzenlenen törenlerde vatandaşlar meydanları doldurdu. Gençler ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşler gerçekleştirirken, spor gösterileri ve etkinlikler gün boyu devam etti.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde dalgıçlar deniz dibinde Türk bayrakları açarken, Sinop ve Kırklareli’nde resmi törenler düzenlendi.

Bakan Osman Aşkın Bak Anıtkabir’i ziyaret etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 81 ilden gelen temsilci gençler, milli sporcular ve beraberindeki heyetle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

Bakan Bak başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çıktı.

Törende, üzerinde “Gençlik ve Spor Bakanlığı” yazılı kırmızı-beyaz karanfillerle süslenen çelenk mozoleye bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından heyet Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

“19 Mayıs bağımsızlık iradesinin adıdır”

Bakan Bak, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı mesajda 19 Mayıs’ın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki önemine vurgu yaptı.

Bak mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kurtuluşun ilk adımı olan 19 Mayıs, milletimizin esarete karşı gösterdiği başkaldırının, yeniden şahlanışının ve bağımsızlık iradesinin adıdır.”

“Türkiye’nin gücü gençliği”

Gençlerin Türkiye’nin geleceğini şekillendirdiğini belirten Bakan Bak, Türk gençliğinin bilimden spora, teknolojiden sanata kadar her alanda ülkeyi ileriye taşıdığını ifade etti.

Mesajında “Türkiye Yüzyılı” vurgusu yapan Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerin hayallerine yön veren projeleri sürdürdüklerini kaydetti.

Gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi

Anıtkabir ziyaretinin ardından Bakan Bak, törene katılan öğrenciler ve gençlerle bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.