4. Siber Zeka Bilgi Yarışması yapılacak

Bu yıl 4. kez yapılacak olan Siber Zeka Bilgi Yarışması başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2023 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2023 13:26
https://www.ilkhaber-gazetesi.com

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından son 3 yıldır yapılan ve “Siber Güvenlikte Millî Ruh” anlayışıyla çıkılan yolda Siber Zeka Bilgi Yarışması’nın bu yıl 4.’sü yapılacak. Yarışma Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek. 3 ayrı kategoride gerçekleşecek olan yarışmada; ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde ayrı ayrı yapılacak.

Öğrencilerin siber farkındalık bilinçlerinin artırılması amacıyla yapılan yarışmada, en çok doğru cevabı en hızlı şekilde veren öğrencilere sürpriz hediyeler veriliyor. Her kademe için ayrı günlerin belirlendiği yarışmada ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri kendi kademeleri için belirlenen tarihlerde siberzeka.cbddo.gov.tr adresindeki başvuru formunu doldurarak kayıt yaptırabiliyorlar. Ayrıca e-posta adresine gelen bağlantı ile de yarışmaya katılım sağlayabiliyorlar.

İlkokul öğrencileri için yarışma tarihi 27 Aralık, ortaokul öğrencileri için 28 Aralık ve lise öğrencileri 29 Aralık tarihleri belirlendi. Bu tarihlerde öğrenciler kendileri için hazırlanan siber zekâ testine

Toplumda siber güvenlik bilincine sahip bireylerin sayısını artırmak için eğitim ve farkındalık faaliyetlerinin bir parçası olarak düzenlenen yarışmaların önemine vurgu yapmak için her yıl düzenlenen yarışmalar ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin siber farkındalık bilinçlerini artırmak hedefleniyor.