Adana 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün 9. yılında ‘Demokrasi Nöbetiyle’ tek yürek oldu

Adana’da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında düzenlenen anma programında binlerce kişi ‘Demokrasi Nöbeti’ tuttu. Vali Yavuz Selim Köşger, “Bu millet hürriyetten vazgeçmeyecek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2025 23:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2025 23:16

Türkiye, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 9. yıl dönümünde meydanlara akarak darbe girişimine karşı gösterilen kahramanlıkları andı. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 9. yılında Adana’da binler, ‘Demokrasi Nöbeti’ için İstasyon Meydanı’nda buluştu Adana Valiliği tarafından organize edilen etkinliğe Vali Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra kent protokolü, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, 15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı.

“15 Temmuz, milletimizin hürriyet destanıdır”

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 15 Temmuz’un sadece bir gecelik direniş değil, bir milletin istiklali uğruna yazdığı destan olduğunu belirterek şunları söyledi: “ Bugün ülkemizin yakın tarihinde derin izler bırakan milli iradenin namlulara karşı eğilmediği milletin hürriyet ve istikbali uğruna yek vücut olduğu bir direnişin yıl dönümünde yeniden bir aradayız. 15 Temmuz gecesi bayrağımıza, ezanımıza, devletimize ve demokrasimize yönelik saldırıya aziz milletimizin canı pahasına sergilediği büyük kahramanlığı yad etmek, o destansı duruşu hafızalarda diri tutmak ve gelecek nesillere aktarmak için toplandık.”

“15 Temmuz’da milletimiz tarih yazdı”

Vali Köşger, “15 Temmuz kahramanlık destanının 9. Yıl dönümünde sizlerle aynı duyguda, inanç ve kararlılıkta bu meydanı paylaşmaktan onur duyuyorum. Fetullahçı Terör Örgütü ve mensubu hainler devletin imkanlarını kullanarak milletin iradesine kast etmeye, ülkemizi iç savaş ortasına sürükleme kalkıştılar. Ama unuttukları bir şey vardı, bu aziz milleti esir alamayacakları, milletin esareti kabul etmeyeceği gerçeğini unutmuşlardı. Bu millet hürriyetten vazgeçmeyecek. O gece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milletimiz sokak sokak, meydan meydan tarih yazdı. Devletine, demokrasisine, geleceğine sahip çıktı. Tankların önünde, kurşunların karşısında, helikopterlerin gölgesinde dimdik ayakta durdu. Milli beraberliğimize, kutsal değerlerimize, demokrasimize sahip çıkan yüreklerin hikayesi işte o gece yazıldı. Bu milletin bağrında yüzyıllardır sönmeyen istiklal ateşi yanmaktadır. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Şehitlerimizin ruhları şad, gazilerimizin ömürleri sağlıklı bereketli kılsın” şeklinde konuştu.

Program kapsamında protokol konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan video gösterimleri yapıldı. Adanalı şehit ve gazilerin özgeçmişleri okunurken, şiir dinletileri, ilahi korosu ve dua programlarıyla gece boyunca birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gece saatlerinde yaptığı canlı konuşma da meydanda kurulan dev ekrandan vatandaşlara dinletildi.