
Kurban Bayramı yaklaşırken Adana’da bıçakçılarda hareketlilik başladı. Bayram hazırlıkları kapsamında vatandaşlar bıçaklarını bilemek için ustaların yolunu tutarken, bıçak ustaları ise geçmiş yıllara göre işlerin azaldığını belirtiyor. Artan kurbanlık fiyatları ve ekonomik durgunluk nedeniyle bu yıl bıçak bilemeye olan talebin düşük olduğunu ifade eden ustalar, vatandaşlara bıçaklarını son günlere bırakmadan getirmeleri çağrıda bulunuyor.
“Kurban için doğru bıçak seçilmeli”Uzun yıllardır bıçak bileme işi yapan Muzaffer Yeter, kurban kesiminde kullanılan bıçakların büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi: “Bıçak bileme işlemi de 2 ila 3 dakika sürede oluyor. Kurbanlara daha az eziyet vermek için bıçakların keskin ve kaliteli olması gerekiyor. Vatandaşlarımız doğrama, yüzme, parçalama ve sıyırma işlemleri için ayrı özellikte ve ebatta bıçaklar kullanılmalıdır.”
Geçmiş yıllara oranla bu sene işlerin durgun olduğunu dile getiren Yeter, “Vatandaşlar bıçak bileme işini son günlere bırakıyorlar. Yoğunluk oluyor o yüzden 1 hafta öncesinden getirseler de yapsak daha iyi olur. Bu sene işler geçen seneye oranla daha durgun. Kurban fiyatları yüksek kimse kurbanlık alamıyor o yüzden de vatandaşlar bu sene bıçak bilemeye çok fazla gelmiyor. Adana’da bıçak bileme 30 TL” şeklinde konuştu.