Ahmet Minguzzi davasında iki sanığa beraat ve tahliye ortalığı karıştırdı!

Kartal Anadolu Adliyesi’nde görülen Ahmet Minguzzi davasında mahkeme heyeti, iki sanığa 24 yıl hapis cezası verirken, diğer iki sanık hakkında beraat ve tahliye kararı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2025 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2025 14:14

İstanbul Kadıköy’de 24 Ocak’ta kaykay malzemesi almak için gittiği pazar yerinde bıçaklanarak hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin davasında bugün kritik duruşma yapıldı. Kartal Anadolu Adliyesi’nde görülen duruşmada mahkeme heyeti, Ahmet Minguzzi’yi bıçaklayan ve tekmeleyen B.B. ve U.B. hakkında 24 yıl hapis cezası kararı verdi.

Ancak diğer sanıklar M.A.D. ve A.Ö. hakkında beraate ve tahliyeye hükmedilmesi, duruşma salonunda büyük şaşkınlık ve tepkiye yol açtı. Aile yakınları ve izleyiciler karara karşı tepki gösterirken, duruşma salonunda kısa süreli gergin anlar yaşandı.

Dava süreci

Mattia Ahmet Minguzzi, Kadıköy’deki Salı pazarında alışveriş yaptığı sırada B.B. tarafından beş yerinden bıçaklanmış, U.B. ise yerde yatan Minguzzi’yi tekmelemişti. 15 gün süren tedavinin ardından genç hayatını kaybetmiş, olayın ardından 4 sanık hakkında dava açılmıştı. Bugün açıklanan karar ile iki sanığa 24 yıl, diğer iki sanığa beraat ve tahliye verilmiş oldu.