
Başkent Ankara’da Memur-Sen’in zam talepleri nedeniyle düzenlediği kitlesel eylem, şehir genelinde ulaşımı etkiliyor. Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda cadde ve bulvar trafiğe kapatılırken, bazı metro ve Ankaray durakları da hizmet dışı bırakıldı. Binlerce memur ve emekli, saat 14.00’te Memur-Sen Genel Merkezi önünde toplanarak kortej halinde Anadolu Meydanı’na yürüyecek.
Yollar kapatıldıAnkara Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, saat 08.00’den itibaren bazı güzergâhlar çift yönlü araç trafiğine kapatıldı:
Anıt Caddesi’nin Turgut Reis Caddesi ile Anadolu Meydanı arası Gençlik Caddesi’nin Akdeniz Caddesi kesişimi ile Anıt Caddesi kesişimi Dögol Caddesi’nin Beşevler Kavşağı ile Anadolu Meydanı arası GMK Bulvarı’nın Strazburg Caddesi kesişimi ile Anadolu Meydanı arası Kazım Karabekir Caddesi’nin İstanbul Caddesi ile Anadolu Meydanı arası Bu güzergâhlara açılan ara sokaklar, Celal Bayar Bulvarı, Hipodrom Caddesi ve İstanbul Caddesi bağlantı yolları da araç trafiğine kapalı olacak. Metro ve Ankaray durakları kapalıRaylı sistemlerde de kısıtlamalar uygulanacak. Saat 11.00’den etkinlik bitimine kadar Atatürk Kültür Merkezi Metro Durağı ile Anadolu Meydanı Ankaray Durağı kapalı olacak. Yetkililer, vatandaşların alternatif güzergâh ve durakları kullanmasını tavsiye etti.
Ankara trafiğinde gün boyu yoğunluk bekleniyorEylem süresince şehir merkezinde araç yoğunluğu ve yönlendirmelerin artması öngörülüyor. Yetkililer, sürücüler ve vatandaşları önceden planlama yapmaları konusunda uyardı.