Ankara'da öğrencilerinin zorbalığına maruz kalan öğretmen konuştu

Ankara Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi'nde fizik öğretmeni Mehmet Canpolat'ın öğrenciler tarafından alaya alındığı görüntüler tepki çekti. MEB soruşturma başlatırken, talihsiz bir kaza sonucu kolu kırılan öğretmen, "Öğretmenlik fedakârlık mesleğidir" diyerek şikayetçi olmadı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2025 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2025 11:13

Ankara'nın köklü eğitim kurumlarından Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi (KMAK), sosyal medyaya yansıyan ve eğitim camiasını üzen görüntülerle gündeme geldi. Bir grup öğrencinin, ders sırasında fizik öğretmeni Mehmet Canpolat ile alay ettiği ve saygısız el kol hareketlerinde bulunduğu anların kaydedilerek paylaşılması kamuoyunda tepkiye neden oldu.

MEB SORUŞTURMA BAŞLATTI

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) duruma müdahil oldu. Bakanlık talimatıyla, öğrenci saygısızlığı içeren videoda yer alan kişiler hakkında disiplin süreci başlatıldı.

Edinilen bilgilere göre, fizik öğretmeni Mehmet Canpolat, boyun rahatsızlığı nedeniyle başını rahat hareket ettiremiyordu. Öğrencilerin bu durumu kullanarak arkasından alaycı hareketler yaptığı belirtildi. Öğretmen Canpolat'ın, olayı fark etmesine rağmen öğrencilerin ceza almaması ve geleceklerinin etkilenmemesi adına durumu ilk aşamada okul idaresine bildirmediği öğrenildi.

DERS SIRASINDA KOLUNU KIRDI

Olaydan günler sonra talihsiz bir kaza daha yaşandı. Öğretmen Canpolat, kürsüde ders anlattığı esnada yere düşerek kolunu kırdı. Düşme nedenine ilişkin çeşitli iddialar bulunurken, öğretmenin beyin kanaması riskine karşı İbni Sina Hastanesi’nde müşahede altına alındığı bildirildi. Canpolat'ın, kendisiyle alay edilen görüntülerin yayıldığından habersiz olduğu ifade edildi.

"ÖĞRETMENLİK FEDAKARLIK MESLEĞİDİR"

Disiplin soruşturması kapsamında hastanede ifadesine başvurulan Mehmet Canpolat, sergilediği tavırla ders niteliğinde bir yanıt verdi.

Canpolat, tutanağa geçen ifadesinde şunları söyledi:

"Ben öğrencilerimden şikâyetçi değilim. Hepsini çok seviyorum. Böyle bir olay yaşandığı için tabii üzgünüm. Öğrencilerimden böyle bir davranış beklemezdim. Ama benim yüzümden hiçbir öğrencimin disiplin soruşturması geçirmesini, hele okuldan uzaklaştırılmasını istemem. Öğretmenlik fedakârlık mesleğidir."