
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Beşiktaş ve Büyükçekmece Belediyeleri’ni kapsayan 4 ayrı yolsuzluk soruşturması çerçevesinde 38 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturmalardan biri, suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Aziz İhsan Aktaş’ın itirafçı olduğu dosyayla ilişkilendiriliyor.
Gözaltına alınanlar arasında Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara da bulunuyor. Çaykara'nın emniyette verdiği ifade basına yansıdı.
“İHALE SÜREÇLERİYLE HİÇBİR İLGİM YOK”Çaykara ifadesinde, belediyedeki ihale süreçleriyle herhangi bir ilgisinin olmadığını belirterek, “İhale süreçleri, Kamu İhale Kanunu uyarınca ilgili müdürlüklerce yürütülür. Yüklenici firmalarla bir temasım olmadı, kimseyi de bu konuda yönlendirmedim. Ödemeler gerçekleşirken tarafıma herhangi bir bilgi verilmez” dedi.
“5 MİLYON 500 BİN TL İDDİASIYLA İLGİM YOK”Beşiktaş Belediyesi’ndeki hak edişler karşılığında seçim kampanyasında kullanmak üzere 5 milyon 500 bin TL aldığı iddiasına da değinen Çaykara, iddiaları yalanladı: “Bahsi geçen şirketleri ve kişileri tanımıyorum. Sadece Alican Abacı ve Erhan Daka isimli şahısları biliyorum. Hakkımda ortaya atılan para teslimi veya araç temini iddiaları asılsızdır. Seçim sürecinde böyle bir destek almadım.”
“DAVET EDİLSEYDİM, GÖNÜLLÜ OLARAK İFADE VERİRDİM”İfadesinin sonunda Çaykara, görevine ve seçmenine bağlılığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Avcılar’ın genç ve seçilmiş belediye başkanı olarak ifade vermem istenseydi, çağrıldığımda gönüllü olarak gelirdim. Bahsi geçen suçlarla hiçbir alakam yok. 14 aydır görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Hukuka ve adalete inancım tam. Toplumun tüm kesimleriyle kucaklaşan bir yönetim anlayışım var. Yaşananları adaletin takdirine bırakıyorum.