
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bolu Belediyesine yönelik 28 Şubat’ta başlatılan “irtikap” soruşturması kapsamında yeni tutuklamalar gerçekleşti. Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ile Belediye Meclis Üyesi Aydan Özdemir’in savcılık işlemleri tamamlandı.
Soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Tanju Özcan, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verdi. BolSev Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sarıyıldız ise adliyeye getirilerek savcılıkta sorgulandı.
Yapılan incelemelerde, geçen yıl toplanan kurban bağışlarının amacı dışında kullanıldığı ve BolSev’e aktarıldığı iddiası üzerine yürütülen soruşturma kapsamında 4 şüpheli hakkında “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklama talep edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Soruşturmanın geçmişiBolu Belediyesine yönelik soruşturma 28 Şubat’ta düzenlenen operasyonla başlamıştı. Operasyonda Tanju Özcan ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, Mali Hizmetler Müdürü Naim Ayhan, BolSev Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sarıyıldız ve çok sayıda belediye çalışanı gözaltına alınmıştı.
Soruşturmanın ilk aşamasında Tanju Özcan ve Süleyman Can tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından Özcan görevinden uzaklaştırılmıştı.
Soruşturma sürecinde 4 Nisan’da yeni bir dalga daha gerçekleştirilmiş, Belediye Meclisi Üyesi Cihan Tutal ile daha önce serbest bırakılan bazı şüpheliler yeniden gözaltına alınarak tutuklanmıştı.