Gaziantep'te pes dedirten tezgah: Kıyma makinesine gizli bölme kuruldu, etler çalınıp taşlık karıştırıldı

Gaziantep’in faaliyet gösteren bir işletmede yapılan denetimde, kıyma makinesine gizli bölme sistemi kurulduğu ortaya çıktı. Müşterinin etleri çalınırken, kıymanın içine taşlık gibi uygun olmayan parçaların karıştırıldığı belirlendi. Olay sonrası işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2025 22:33
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2025 22:33

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde faaliyet gösteren bir işletmeye, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından yapılan denetim, akıllara durgunluk veren bir hileli sistemi gün yüzüne çıkardı.

'ŞEYTANİ DÜZENEK' KIYMA MAKİNESİNDEN ÇIKTI

Denetim sırasında yetkililer, iş yerindeki kıyma çekme makinesinde özel bir "gizli bölme sistemi" olduğunu fark etti. Yapılan incelemede, makineye dışarıdan bir boru sistemi entegre edildiği anlaşıldı. Bu düzenek sayesinde, vatandaşın çektirmek için getirdiği değerli etin bir kısmı gizli boruyla başka bir hazneye aktarılırken, aynı anda makinenin başka bir bölümünden kıymanın içine "taşlık" gibi ucuz ve uygun olmayan parçaların karıştırıldığı belirlendi. Ekipler ayrıca, bu hileli sisteme müdahale etmek için özel bir gizli oda oluşturulduğunu ve ortamın hijyenik olmadığını da tutanak altına aldı.

İŞLETMECİ “ARIZA” SAVUNMASI YAPTI

Denetim anında işletme sahibinin, ekiplerin makineyi çalıştırmasını engellemek için "elektrik tesisatında arıza var" bahanesini öne sürdüğü öğrenildi. Ancak durumu şüpheli bulan ekipler, yaptıkları detaylı kontrolle gizli bölmeyi ve hileli sistemi ortaya çıkardı.

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi tarafından "yolsuzluk ve hijyen ihlali" gerekçeleriyle yasal işlem başlatıldığı bildirildi.