İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 8 şüpheli tutuklandı

Ekrem İmamoğlu’na yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen 17 şüpheliden 8’i, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2025 20:26
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2025 20:26

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 8 şüpheli tutuklandı.

SAVCILIK TUTUKLAMA İSTEMİŞTİ

Soruşturma kapsamında 'rüşvet vermek', 'rüşvet almak' ve 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlamalarıyla geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilmişti. Savcılık, ifadelerin ardından 8 şüphelinin tutuklanmasını, 9 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etmişti.

8 TUTUKLAMA, 9 ADLİ KONTROL

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebi doğrultusunda kararını verdi. Şüpheliler Can K., Mehmet K., Erdinç K., Cengiz T., Murat Timuçin A., Deniz E., Ali Cüneyt Ö. ve Taylan Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer 9 şüpheli ise "yurt dışına çıkış yasağı" ve "imza atma" şeklindeki adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.