İçişleri Bakanlığı 14 il için sarı kodlu uyarı yaptı! Sağanak ve kar geliyor

İçişleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanarak Kıyı Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 14 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Yarın etkili olması beklenen kuvvetli yağış ve kar nedeniyle vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2026 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2026 16:38

İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son verileri kamuoyu ile paylaştı. Yayımlanan Türkiye haritasında Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer alan toplam 14 ilin sarı kod ile işaretlendiği görüldü.

KIYI EGE VE BATI AKDENİZ İÇİN KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Yapılan değerlendirmelere göre Kıyı Ege'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren etkisini artırması bekleniyor. İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile Manisa'nın batısı ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Batı Akdeniz'de ise kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte Antalya geneli, Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğu çevrelerinde kuvvetli yağış öngörülüyor. Antalya merkezi ile batı kesimlerinde yağışların yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU AKDENİZ VE GÜNEYDOĞU ANADOLU'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK

Uyarı kapsamındaki bir diğer bölge olan Doğu Akdeniz'in doğusu ve Güneydoğu Anadolu'da ise kar yağışı bekleniyor. Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile Kahramanmaraş'ın güneyi, Osmaniye'nin doğusu ve Şanlıurfa'nın batısında kar yağışının kuvvetli olacağı bildirildi.

SEL SU BASKINI VE BUZLANMA RİSKİNE KARŞI TEDBİR ÇAĞRISI

Bakanlık vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kıyı kesimlerde hortum riskine dikkat çekildi. Ayrıca yağış anında kuvvetli rüzgar ile kar yağışı görülecek bölgelerde buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtilerek tedbirli olunması istendi.