
İran ile Batılı ülkeler arasındaki nükleer müzakere sürecinde yeni bir gelişme yaşandı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ülkesinin Almanya, Fransa ve İngiltere (E3 ülkeleri) ile nükleer konulu görüşmelerini 25 Temmuz Cuma günü İstanbul'da yapacağını duyurdu.
GÖRÜŞME, YAPTIRIM UYARISININ ARDINDAN GELDİToplantı kararı, üç Avrupa ülkesinin, müzakerelerin yeniden başlatılmaması durumunda İran'a yönelik uluslararası yaptırımların yeniden uygulanabileceği yönündeki sert uyarılarının hemen ardından geldi. Tahran'ın bu uyarıya yanıt olarak masaya dönme kararı aldığı değerlendiriliyor.
TOPLANTI BAKAN YARDIMCILARI DÜZEYİNDE OLACAKİran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi, İstanbul'da gerçekleştirilecek olan kritik toplantının, Dışişleri Bakan Yardımcıları düzeyinde yapılacağını belirtti. Zirvede, durma noktasına gelen nükleer anlaşma müzakerelerinin geleceğinin ele alınması bekleniyor.