İsias Otel davasında üçüncü duruşma: Ailelerden “Kartalkaya’daki cesareti gösterin” çağrısı

Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada, Şampiyon Meleklerin aileleri ve yakınları adalet talebini yineledi. KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, sanıkların “olası kast”la yargılanmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2025 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2025 11:42

6 Şubat depremlerinde yıkılan Adıyaman’daki Grand İsias Otel faciasında hayatını kaybeden 72 kişi için açılan davada, 6 kamu görevlisinin yargılandığı üçüncü duruşma bugün Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma öncesinde, aralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) gelen yakınlarını kaybeden ailelerin de bulunduğu kalabalık grup, mahkeme binası önünde bir araya gelerek adalet çağrısında bulundu.

PANKARTLARLA ADALET ÇAĞRISI

Aileler, ellerinde “Kusur toksa sevdiklerimiz nerede”, “Emsaller belli karar net, bu dava olası kasttır”, “Adalet olası kastla gelecek”, “Kader değil cinayet”, “Şampiyon Melekler adalet bekliyor” yazılı pankartlar taşıdı. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, yaptığı açıklamada “Grand İsias bir bina değil, önceden tasarlanmış bir mezardı” ifadelerini kullanarak sanıkların tutuklanmasını talep etti.

Karakaya, “Bu dava sadece şampiyon meleklerin değil, insanlığın vicdan davasıdır. Adalet ancak ‘olası kast’ hükmü verildiği gün yerini bulacaktır. Biz mahkeme heyetinden Bolu Kartalkaya ve Adana Alpargün davalarındaki cesareti bekliyoruz” dedi.

KKTC BAŞBAKANI ÜSTEL: “ADALET TECELLİ EDENE KADAR BURADAYIZ”

Duruşma öncesinde açıklama yapan KKTC Başbakanı Ünal Üstel ise “6 Şubat’ta 72 vatandaşımızı kaybettik. O günden bu yana Adıyaman’da adalet arıyoruz. Şampiyon meleklerimize sözümüz var, adalet tecelli edene kadar hep birlikte burada olacağız” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

6 Şubat depremlerinde Adıyaman’daki Grand İsias Oteli’nin yıkılması sonucu aralarında KKTC’li öğrenciler ve tur rehberlerinin de bulunduğu 72 kişi yaşamını yitirmiş, 10 kişi yaralanmıştı. Daha önce sonuçlanan davada otel sahibi Ahmet Bozkurt ve diğer sorumlulara “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 7 ila 18 yıl arası hapis cezası verilmişti.

Yeni davada ise dönemin Adıyaman Belediyesi’nin imar ve ruhsat birimlerinde görev yapan 6 kamu görevlisi “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan yargılanıyor. Mağdur aileler, bu sanıkların da olası kastla yargılanmasını ve tutuklanmasını talep ediyor.