İzmir'de akılalmaz olay: Zabıta, içinde uyuyan esnafın üzerine dükkanı mühürledi

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, zabıta ekiplerinin kaldırım işgali gerekçesiyle mühürlediği iş yerinde 64 yaşındaki esnaf Raşit Bağçeli mahsur kaldı. İLKSES Gazetesi'nin haberine göre, mühürleme işlemi sırasında dükkanında uyumakta olan ve sağlık sorunları bulunan Bağçeli, sabah saatlerinden bu yana yardım bekledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2025 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2025 12:15

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Alaybey Mahallesi’nde, sabah saatlerinde kaldırım işgali gerekçesiyle zabıta ekiplerince mühürlenen iş yerinde içeride bulunan 64 yaşındaki esnaf Raşit Bağçeli, dükkândan çıkamayarak mahsur kaldı. Olay, İLKSES Gazetesi tarafından gündeme getirildi.

UYANDIĞINDA KAPI MÜHÜRLÜYDÜ

Karşıyaka'ya bağlı Alaybey Mahallesi’nde nakliyecilik yapan 64 yaşındaki Raşit Bağçeli, güne büyük bir şokla başladı. Genellikle dükkanında kaldığını belirten Bağçeli, sabah saatlerinde Karşıyaka Belediyesi zabıta ekiplerinin kaldırım işgali nedeniyle iş yerini mühürlediğini, kendisi içeride uyurken fark etmediğini söyledi. Saat 10.30 sularında uyandığında dükkanın dış kapısının mühürlenmiş olduğunu gören esnaf, ne yapacağını şaşırdı.

"MÜHÜR BOZULMASIN DİYE ÇIKMAYA KORKTUM"

Saatlerdir dükkanında mahsur kalan Raşit Bağçeli, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle anlattı: "Evim hemen yakında ama genelde dükkânda kalıyorum. Sabah uyandığımda ne olduğunu anlamadım, mühürlenmişti. Dışarı çıkmak istedim ama cezası yüksek diye çıkamadım. Zabıta ve belediyeyi defalarca aradım, saat 16.30 oldu hâlâ dönüş yapan yok."

Geçim sıkıntısı nedeniyle geceleri ek iş olarak taksi şoförlüğü de yaptığını belirten Bağçeli, yaşlı ve sağlık sorunları olan biri olarak saatlerdir kapalı alanda beklemenin kendisini fiziksel ve ruhsal olarak yıprattığını ifade etti. Yetkililere seslenen esnaf, bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini talep etti.