
SELMA ATAŞ
Özel Haber
ADANA (İLKHABER)-Yılbaşı kısıtlaması öncesi son gün kent merkezinde yoğunluk yaşandığı görüldü. Kısıtlama öncesi vatandaşlar alışveriş yaparak sevdiklerine hediyeler aldı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni yıl kısıtlamalarla girildi. Kısıtlama öncesi kent merkezinde zaman zaman yoğunluk yaşandığı görüldü. Vatandaşlar kent merkezinde alışveriş yaparak hediyelik eşyalar aldı. Vatandaşlar sosyal mesafe ve maske kuralına büyük çoğunlukla uydu.
ALIŞ-VERİŞ YAPTILAR
Ancak hala alınan tedbirlere uymayan ve sosyal mesafe ve maske kuralına uymayanlarında olduğu dikkatlerden kaçmadı. Vatandaşlar hediyelik eşyaların yanı sıra kısıtlama kapsamında geçecek günler için gıda ürünlerinden de satın aldı. Pazar kurulan bölgelere de giden vatandaşlar pazarlardan da alışverişlerini yaptı. Milli piyango bileti satın alanlarında olduğu görüldü.
İNTERNET ÜZERİNDEN SİPARİŞ
Ancak bu yıl yılbaşı hediyelerinin daha çok internet üzerinden sipariş verildiği öğrenildi. Siparişlerin yoğun olması nedeniyle kargo şirketlerinin iş yükü de arttı. Sipariş veren kişilerin siparişlerin kargoya geç verildiği öğrenildi.
KISITLAMA İLE GEÇTİ
2020 yılının son saatleri kısıtlama eşliğinde geçti. Yeni yılın ilk saatlerine de vatandaşlar kısıtlama ile girdi. 31 Aralık tarihinde saat 21:00’da başlayan kısıtlama 4 Ocak Pazartesi saat 05:00’da sona erecek.